Pārlekt uz galveno saturu

Trīs labas lietas! “Zemgale/LLU” trešo reizi pieveic “Prizma”

Attēla autors: No LLU arhīva

2016. gada 18. novembrī HK “Zemgale/LLU” Latvijas hokeja Virslīgas čempionāta regulārā turnīrā aizvadīja trešo savstarpējo spēli ar HK “Prizma”. Neskatoties uz pamatīgo rīdzinieku spiedienu, jelgavnieki pēdējā trešdaļā izlīdzināja spēles rezultātu un 36 sekundes līdz spēles beigām, ar Raimonda Vilkoita gūtiem vārtiem, izcīna uzvaru ar rezultātu 2:1.

 

HK “Prizma”, neraksturīgi iepriekšējām sezonas spēlēm, uzsāka pirmo trešdaļu ļoti ātrā tempā un ar pamatīgu ofensīvu. HK “Zemgale/LLU” tāda spiediena iespaidā neizdevās izveidot nevienu uzbrukumu ar metienu vārtu virzienā veselas piecas minūtēs. Rīdzinieki savukārt uzbruka un meta uz Riharda Cimmermaņa sargātiem vārtiem bez apstājas. Rihards Cimmermanis teicama stāvēja vārtos un divas reizes pamatīgi cieta no rīdzinieku uzbrukumiem. Pirmo reizi spēlētāji viņam uzgāzās virsū, sadauzot viņa galvu pret vārtu stabu, bet otro reizi aiz vārtiem viņu nogāza rīdzinieku uzbrucējs Sandis Grinbergs. Katrs šāds uzbrukums gandrīz beidzās ar kautiņu, jo jelgavnieki nevēlējās pieļaut uzbrukumus savam vārtsargam, bet arī nevēlējās nopelnīt noraidījumus, kas dotu priekšrocības pretiniekiem.

Otrā trešdaļā HK “Zemgale/LLU” kopumā spēja uzspiest savu spēles stilu un pretiniekam nācās atbildēt tikai ar ātriem pretuzbrukumiem. Pieaugot jelgavnieku uzbrukumu intensitātei, nopūlēties vārtos jau nācies HK “Prizma” vārtsargam Edgaram Lūsiņam. Par jelgavnieku pārspēku liecināja vien tas, ka spēlējot lielā mazākumā pret pieciem pretiniekiem, HK “Prizma” spēlētāji nespēja izdarīt nevienu metienu uz Riharda Cimmermaņa sargātiem vārtiem. Trešdaļas izskaņā, neskatoties uz jelgavnieku pārsvaru, spēles rezultātu atklāt izdevās HK “Prizma” spēlētājiem. Pēc iemetiena HK “Zemgale/LLU” aizsardzības zonā, rīdzinieki izmantoja aizsargu lēnību un ripu vārtos ieraidija Juris Kļujevskis.

Trešā trešdaļa abām komandām padevusies samocīta, jo gana daudz fiziskā spēka tika atstāts pirmajās trešdaļās. Ritot laikam HK “Prizma” spēlētājiem jau sāka likties, ka uzvarai pietiks ar vieniem gūtiem vārtiem. Tas veicināja to, ka HK “Zemgale/LLU” spiediens sāka pieaugt. Trešdaļas pēdējās piecas minūtes abas komandas uzsāka spēlējot četri pret četri, jo katrai bija pa vienam noraidītam spēlētājiem. Pirmie pilnā sastāvā uzsāka spēlēt jelgavnieki un viņiem bija nepieciešamas tikai 15 sekundes, lai izlīdzināt spēles rezultātu. Pēc Raimonda Vilkoita un Olafa Aploka saspēles, ripu no aizvārtes saņēma Jānis Bullītis un ar spēcīgu metienu no aizsardzības zonas kreisās puses izlīdzina spēles rezultātu – 1:1. HK “Zemgale/LLU” spiediens turpināja pieaugt, bet arī HK “Prizma” izmisīgi aizstāvējās, cenšoties nepielaist rezultātu izmaiņu. 36 sekundes līdz spēles beigām, pēc Niklava Birova un Olafa Aploka saspēles, no vārtu priekšas vārtus gūst Raimonds Vilkoits – 2:1. HK “Prizma” atlikušajās spēles sekundēs nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet nespēja panākt ripas kontroli un trešo reizi sezonā piekāpās perspektīvai jelgavnieku komandai.

 

Pievienots 19/10/2016