Pārlekt uz galveno saturu

Skolēni brīvlaikā iepazīst LLU vidi

Attēla autors: No LLU arhīva

Skolēnu rudens brīvdienās bērnu un jauniešu centrs “Junda” rīkoja brīvlaika akciju "Mana rudens brīvdiena", kurā skolēni iepazinās ar Vides un būvzinātņu fakultāti (VBF) un Lauksaimniecības fakultāti (LF).

Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) darbnīcas 26. oktobrī apmeklēja 70 bērni no 1. līdz 6. klasei. Arhitektūras un būvniecības katedras Modelēšanas laboratorijā bērni iepazinās ar Daugavas posma modeli no Jēkabpils autoceļa tilta pār Daugavu līdz dzelzceļa Jelgava – Krustpils tiltam un peldināja tajā papīra laiviņas un poroelasta gabaliņus laivas formā. "Laivu regate pa Daugavu bērniem ļoti patika, daudzi peldināja laiviņas un poroelasta gabaliņus vēl un vēl," stāsta VBF viesdocents un darbnīcas vadītājs Kārlis Siļķe. "Lauksaimniecības fakultātē skolēni stādīja garšaugus un degustēja avenes,” stāsta pasākuma iniciatore, bērnu un jauniešu centra "Junda” direktores vietniece Zane Leikuma.

LLU sadarbība ar bērnu un jauniešu centru “Junda” tika aizsākta šī gada pavasarī, kad skolēni pavasara brīvdienās piedalījās ķīmijas eksperimentos Pārtikas tehnoloģijas fakultātē, vēroja robotu paraugdemonstrējumus Informācijas tehnoloģiju fakultātē un iepazina vetārsta ikdienu Veterinārmedicīnas fakultātē.

 

 

Pievienots 26/10/2016