Pārlekt uz galveno saturu

Noticis pirmais LLU SP Stāstu vakars

Attēla autors: No LLU arhīva

24.oktobrī studenti un mācībspēki bija aicināti piedalīties LLU Studentu pašpārvaldes rīkotajā Stāstu vakarā, lai drēgno pirmdienas dienu padarītu daudz krāsaināku,  tiekoties ar domubiedriem. Neformālā gaisotnē ar tēju, kafiju un cepumiem studenti uzklausīja pieredzes stāstus no saviem līdzgaitniekiem, kā arī diskutēja un papildināja savus domubiedrus.

Pieredzē dalījās studenti, kas aizvadītajā vasarā piedalījās tādos forumos kā “KUBS” un “Studentu līderu forums”, bet kā īpašais vakara viesis bija Liene Ieva Kraupša, kura iepazīstināja studentus ar Latvijas Studentu apvienību (LSA), tās darbību, mērķiem un nākotnes vīziju. Liene Ieva Kraupuša paskaidroja, ka Latvijas Studentu apvienība (LSA) pārstāv visu Latvijā studējošo intereses nacionālā un starptautiskā mērogā, kā arī organizācija ir nozīmīgs augstākās izglītības politikas veidotāju partneris jautājumos, kas skar studējošos un šī organizācija ir Eiropas Studentu apvienības (ESU) biedrs. LSA galvenie uzdevumi ir sniegt atzinumus par studējošo intereses skarošo normatīvo aktu projektiem, izvirzīt  studējošo pārstāvjus Augstākās izglītības padomē un citās institūcijās normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, nodrošināt Latvijas studējošo pašpārvalžu pārstāvību ārvalstīs, kā arī risināt citus ar studējošo interešu pārstāvniecību saistītus jautājumus.

Stāstu vakaru uzsāka Amanda Kļaviņa un Aija Mataite, pastāstot par dalību “Studentu līderu forumā”. Studentes stāstīja par emocijām, ko izdzīvoja ik mirkli, par pieredzi, ko ieguva un jaunajiem kontaktiem, kas noteikti noderēs turpmāk . A. Kļaviņa un A. Mataite uzskata, ka ikvienam studentam ir nepieciešams piedalīties pasākumos un forumos, ko piedāvā universitāte, tas sniedz plašāku ieskatu nākotnē un palīdz virzīties pa karjeras kāpnēm.

Par forumu “Kubs”  klātesošos informēja  Laura Jansone un Aija Mataite. Šoreiz forumā katra piedalījās dažādās lomās – L. Jansone  kā dalībnieks, bet A. Mataite kā organizators, taču abu stāstījumā varēja just līdzīgu saviļņojumu. Studentes stāstīja, ka dalība šādos forumos maina cilvēka perspektīvu uz dzīvi un mudina jauniešus darboties vairāk un aktīvāk, kā arī sniedz studentiem daudz lielāku motivāciju, kas dažkārt ir nepieciešama, lai spertu soli tālāk gan izglītībā, gan nākotnē. 

Pievienots 02/11/2016