Pārlekt uz galveno saturu

Meklējam labāko 2016. gada jauno tulkotāju

Attēla autors: No LLU arhīva

Pirmo reizi LLU studentiem ir iespēja pārbaudīt sevi neierastā ampluā - tulkotāja lomā. Ikvienam studentam ir iespēja piedalīties konkursā „Labākais jaunais tulkotājs 2016", kas notiek starp Latvijas augstskolu inženierzinātņu, sociālo zinātņu u.c. studiju programmu studentiem. Uzdevums pavisam vienkārši – tulkot tekstus no angļu, franču un vācu valodas latviešu valodā. Šī ir lieliska iespēja pierādītu sev un savai universitātei valodu zināšanas, kā arī tikt pie vērtīgām balvām.

Konkursa mērķis ir veicināt studentu interesi par darbu tulkotāja profesijā, tādēļ  jau devīto gadu, sadarbībā ar Latvijas augstskolām, tiek rīkots konkurss „Labākais jaunais tulkotājs”. Šogad tas norit sadarbībā ar trīspadsmit Latvijas augstskolām – augstskolu RISEBA, Baltijas Starptautisko akadēmiju, Biznesa augstskolu „Turība”, Daugavpils Universitāti, Ekonomikas un kultūras augstskolu, Latvijas Kultūras akadēmiju, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, Latvijas Universitāti, Liepājas Universitāti, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju, Rīgas Stradiņa universitāti, Rīgas Tehnisko universitāti un Ventspils Augstskolu.

Konkurss norisināsies divās kārtās un konkursa „Labākais jaunais tulkotājs 2016” uzvarētājs balvā saņems iespēju gadu bez maksas apgūt izvēlēto svešvalodu, izmantojot „Skrivanek Baltic” e-mācību programmu un prakses vietu uzņēmumā, kā arī planšetdatoru „ACME QUAD-CORE Tablet” no interneta veikala www.M79.lv. Pirmo trīs vietu ieguvēji saņems veicināšanas balvas no grāmatnīcas „Globuss".

Konkursa 1. kārtas teksti pievienoti pielikumā, izmanto lielisko iespēju un esi 2016. gada labākais tulkotājs. Labākie pirmās kārtas darbu autori piedalīsies 2. kārtā, kuras uzvarētājs tiks pie vērtīgas balvas.

Iesūtot konkursa pirmās kārtas darbu, obligāti jānorāda informācija par tulkojuma autoru: vārds, uzvārds, pilsēta, e-pasts, tālruņa numurs, augstskolas un fakultātes nosaukums, studiju programma, kurss un izvēlētā pārbaudījuma valoda. Darbs jāiesniedz elektroniski līdz 2016. gada 16. novembrim, plkst. 9.00, sūtot uz e-pastu konkurss@skrivanek.lv.

Detalizēta informācija par konkursu pieejama šeit.

Konkursa LLU koordinators ir Valodu centrs:

E-pasts: valodas@llu.lv

Tālrunis: 63005650.

 

Pievienots 04/11/2016