Pārlekt uz galveno saturu

LLU gatavo sadarbības memorandu ar Ziemeļķīnas zinātnes un tehnoloģiju universitāti

Novembrī Bulduru dārzkopības vidusskolā viesojās Ziemeļķīnas zinātnes un tehnoloģiju universitātes (North China Institute of Science&Technologies) vicerektors studiju darbā  Liu Zhongjian un citi universitātes pārstāvji, lai tiktos ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) studiju prorektoru Aigaru Laizānu un vidusskolas vadību un pārrunātu abu universitāšu sadarbības iespējas.

Ziemeļķīnas zinātnes un tehnoloģiju universitāte īstenoto studiju virzienu ziņā ir līdzīga LLU un atrodas netālu no galvaspilsētas Pekinas. Salīdzinājumā ar Ķīnas mērogiem tā ir neliela universitāte ar 15 000 studentiem dažādās zinātņu nozarēs. Ņemot vērā abu universitāšu līdzīgos studiju un arī zinātnes virzienus un kopīgos mērķus, tikšanās laikā notika diskusijas par sadarbības memoranda parakstīšanu un tā sagatavošanas praktiskajiem aspektiem.

Ķīnas pārstāvji īpašu interesi izrādīja par vadības zinātņu programmām, kuras LLU īsteno Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte. Lai attīstītu sadarbību šajā virzienā, LLU plāno organizēt Starptautisku vasaras skolu vadībzinātnēs nākamajā gadā, kuru varētu apmeklēt Ķīnas studenti.

“Internacionalizācija un sadarbība ar ārvalstu augstskolām ir viena no galvenajām LLU prioritātēm, līdz ar to jebkuru ārvalstu kolēģu, šajā gadījumā Ķīnas, interesi par LLU uztveram ļoti nopietni, jo tas liecina par mūsu augstskolas kvalitātes novērtējumu un pozitīvo tēlu starptautisku sadarbības partneru skatījumā. Līdz ar to strādājam, lai parakstītie sadarbības līgumi un memorandi nestu labumu visām pusēm, it īpaši mūsu studentiem,” stāsta studiju prorektors Aigars Laizāns.

Tikšanās laikā arī sāktas sarunas par LLU lektoru vieslekcijām Ķīnā gan īstermiņā, gan uz vienu studiju semestri vai gadu. Par abu universitāšu sadarbības modeli vieslekciju organizēšanā vēl plānotas diskusijas un papildus vienošanās.

Pievienots 23/11/2016