Pārlekt uz galveno saturu

Kļūsti par badiju ERASMUS studentiem

Attēla autors: No LLU arhīva

Pavasara semestrī mūsu LLU pilna laika studentu pulkam pievienosies ap 40 Erasmus studentu no Horvātijas, Francijas, Grieķija, Igaunijas, Itālijas, Kazahstānas, Rumānijas, Spānijas, Turcijas, Ungārijas un Vācijas.

Ikvienam LLU studentam ir iespēja pieteikties par studentu "buddy" jeb draugu jaunajiem ārzemju studentiem. Galvenie darba pienākumi ir palīdzēt viņam/-ai iejusties mūsu universitātes vidē, kā arī iepazīstināt ar Jelgavu un Latviju, kā arī būs nepieciešams sagaidīt mūsu ārzemju studentus lidostā vai autoostā un palīdzēt nokļūt līdz viņa/-as nākamajai dzīvesvietai. Svarīgi ir regulāri komunicēt ar jaunajiem ārzemju studentiem, lai pēc iespējas ātrāk viņi spētu iejusties mūsu universitātē un pilsētā.

Par Erasmus ārzemju draugu var kļūt ikviens LLU students, kuram ir vēlme un gribasspēks palīdzēt universitātes ārzemju studentiem. Mērķis ir palīdzēt Erasmus studentam iejusties un pielāgoties jaunajai videi. Ikvienam "buddy" būs iespēja uzlabot valodu zināšanas, iegūt starpkultūru pieredzi un iepazīties ar jauniem draugiem. "Buddy" ir gan asistents, gan ārzemju studentu palīgs, pie kura var griezties pēc palīdzības un pēc interesējošās informācijas (par Jelgavu, Latviju, LLU utt.). Svarīgi, lai "buddy"  iesaka un parāda ārzemju studentam labākās izklaides, atpūtas un pasākumu vietas gan Jelgavā, gan Latvijā, kā arī tiks veidoti īpaši pasākumi un kopīgas ekskursijas ar ārzemju studentiem. Savukārt ārzemju studentu draugam būs papildus bonuss, piesakoties Erasmus+ studijām un praksei ārzemēs.

Pieteikšanās norisinās līdz 5. janvārim.

Sūti savu pieteikumu uz e-pastu vicepresident-jelgava@esn.lv . E-pastā nepiecieciešams norādāt savu vārdu, uzvārdu, kontaktinformāciju, kā arī studiju programmu un kursu, kurā studē.

Detalizēta informācija pieejama šeit.

badiji

 

Pievienots 30/11/2016