Pārlekt uz galveno saturu

"Zemgale/LLU" lauž "Kurbads" cerības

Attēla autors: No LLU arhīva

2016. gada 03. decembrī, Ogrē, Vidzemes ledus hallē notika Latvijas hokeja Virslīgas regulārā turnīra spēles starp HK “Zemgale/LLU” un HK “Kurbads”. Ogrēniešiem pēdējā laikā nevedās ar uzvaru gūšanu un tāpēc viņi plānoja tādu iegūt pret jelgavniekiem. Par spīti tam, ka viņi bija vadībā ar divu vārtu pārsvaru, HK “Zemgale/LLU” izlīdzināja spēles rezultātu un papildlaikā izcīnīja uzvaru ar rezultātu – 4:3 (2:1; 1:1; 0:1; 0:1).

No pirmām spēles sekundēm HK “Kurbads” uzņēmās spēles kontroli un spēles vadību. Jelgavniekiem bija jāiztur spiediens uz saviem vārtiem un daudz darba bija vārtsargam Rihardam Cimermanim. Spēles sestā minūtē, kad abas komandas dēļ noraidījumiem spēlēja četri pret četri, pēc Jāņa Bullīša piespēles ātrā pretuzbrukumā devās HK “Zemgale/LLU” uzbrucēji Raivis Kurnigins un Olafs Aploks. Pretī bija viens pretinieka aizsargs, bet Raivis izvēlējās izdarīt metienu pats. Ripa tika atvairīta, bet jau atlēkušo ripu vārtos ieraidīja Olafs Aploks – 0:1. Ogrēnieši turpināja savu ofensīvu uz viesu vārtiem un piecpadsmitā minūtē viņi izmantoja vairākumu, lai izlīdzinātu rezultātu – 1:1. Astoņpadsmitā minūtē individuālā pretuzbrukumā devās HK “Kurbads” uzbrucējs Mārcis Zembergs, kurš izdarīja asu metienu no asa leņķa. Ripa trāpīja vārtsarga Riharda Cimermaņa kājsargā un nokrita uz vārtu līnijas. Jau nākamā mirklī Rihards ar kāju izgrūda vārtus, bet tiesnesis aiz vārtiem no sākuma parādīja, ka vārti netika gūti, bet tūlīt mainīja lēmumu, norādot, ka ripa šķērsoja vārtu līniju – 1:2. Līdz trešdaļas beigām katrai no komandām nopelnīja pa vienam noraidījumam, bet uz spēles rezultātu tas neatstāja nekādu ietekmi.

Otrās trešdaļas sākumā HK “Kurbads” turpināja kontrolēt spēles gaitu un raidīt ripas uz jelgavnieku vārtiem. Divi noraidījumi pirmās deviņās minūtēs HK “Zemgale/LLU” rindās ļāva ogrēniešiem būt vadībā un veidot izspēles. Desmitā minūtē, kad jelgavnieki jau spēlēja pilnā sastāvā, HK “Kurbads” izdevās pabeigt iesākto izspēli un izvirzīties vadībā ar divām ripām – 1:3. Pēc gūtiem vārtiem ledus saimnieki atslābinājās, kas ļāva HK “Zemgale/LLU” veidot savus pretuzbrukumus, kurus apturēt varēja tikai ar noteikumu pārkāpumiem. Diemžēl vairākumus jelgavnieki neizmantoja, bet uz trešdaļas beigām manāmi palielināja spiedienu uz pretinieka vārtiem. Spieda tik tālu, ka 0.7 sekundes līdz trešdaļas beigām, pēc Olafa Aploka un Raivja Kurnigina mēģinājumiem dabūt ripu vārtos, tas izdevās Ērikam Ozollapam – 2:3.

Trešās trešdaļas pirmā minūtē HK “Zemgale/LLU” pilnībā pārņēma spēles vadību savās rokās un iespieda pretinieku viņu aizsardzības zonā, bīstami apdraudot viņu vārtus. Likās, ka spiediens beigsies ar gūtiem vārtiem, bet viss beidzās ar Riharda Pašakauska noraidījumu. Izturot mazākumu HK “Zemgale/LLU” lēnām kāpināja savu pārsvaru un spēle kļuva manāmi skatāmāka, jo abas komandas veidoja bīstamus uzbrukumus, kas lika elsot un kliegt skatītājiem tribīnēs. Jelgavniekiem bija trīs iespējas izmantot vairākumu, bet ledus saimniekiem viens. Iespēju neizmantoja neviena no komandām, kaut arī tādi momenti bija. Tuvojoties spēles noslēgumam, likās, ka HK “Zemgale/LLU” cietīs sakāvi, jo īsti tuvu pie vārtiem viņiem tikt neizdevās un metieni tika bloļķēti vai atvairīti. Tomēr nevar noliegt, ka jelgavnieki spēlēja ar pārliecību, izspēlējot momentus līdz galam. Un tieši pateicoties savam raksturam divas minūtes līdz spēles beigām, otrā maiņa iespieda HK “Kurbads” aizsardzības zonā. Pēc nesavtīgās Romāna Ņekļudova un Niklāva Birova cīņas, no aizvārtes ripa nonāca pie Artjoma Ogorodņikova, kurš ieraidīja ripu augšējā vārtu stūrī, izlīdzinot spēles rezultātu – 3:3. Līdz spēles pamatlaika beigām komandas mēģināja gūt vārtus, bet tam nebija lemts notikt, jo spēles intriga tika atlikta uz papildlaiku.

Papildlaikā komandas spēlēja četri pret četri. Pārsvarā komandas centās uzsākt uzbrukumus, atduroties pret pretinieku aizsardzību. Otrās minūtes izskaņā pēc Artjoma Ogorodņikova un Didža Jansona piespēlēm, negaidīti uzbrukumā gar labo bortu devās aizsargs Eduards Hugo Jansons. Ņemot vēra, ka no aizsarga tāda ātrumu neviens negaidīja, tad arī negaidīja viņa asu metienu uz vārtu tālāko stabiņu. HK “Kurbads” vārtsargs Mārtiņš Raitums novēloti noreaģē un nespēj glābt savu komandu no zaudējuma ar rezultātu – 3:4.

Par labāko spēlētāju HK “Zemgale/LLU” rindās tika atzīts vārtsargs Rihards Cimermanis.

 
Pievienots 04/12/2016