Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! LLU iegūst Zaļās izcilības balvu

5. decembrī notika Valsts vides dienesta (VVD) organizētā konkursa “Zaļās izcilības balva 2016” balvu pasniegšanas ceremonija Latvijas Dabas muzejā. Apbalvojumu šogad par ieguldījumu vides aizsardzības jomā kā vienīgā augstskola ieguva Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU).

Kā informē VVD, dienestā tiek turpināta pērnā gada nogalē uzsāktā tradīcija un arī šogad pasniegts apbalvojums "Zaļās izcilības balva" uzņēmumiem un pašvaldībām, kas visaugstākajā līmenī ievēro vides aizsardzības normatīvo aktu prasības, kā arī pēc savas iniciatīvas veic pasākumu kopumu, lai mazinātu ietekmi uz vidi. Pasākumā piedalījās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards un VVD ģenerāldirektore Inga Koļegova, kuri sumināja visus laureātus.

LLU balvai izvirzīja Jelgavas reģionālā vides pārvalde par deviņu katlumāju darbības nodrošināšanu atbilstoši vides aizsardzības normatīvo aktu prasībām un pasākumiem, kas veikti ietekmes uz vidi mazināšanai. Laureāta diplomu apbalvošanas ceremonijā saņēma LLU direktors Andrejs Garančs, kura vadībā strādā LLU Saimnieciskais dienests, lai visa universitātes infrastruktūra un būves būtu sakoptas, uzturētas kārtībā un tiktu pakāpeniski atjaunotas.

“Aiz katra apbalvojuma ir smags un ilgstošs darbs. Priecē fakts, ka kāds no malas mūsu pūles ir novērtējis un uzskatījis, ka šogad esam bijuši izcili. Mūsu universitātei ir svarīga vides ilgtspējība un to iespēju robežās savā darbībā cenšamies veicināt. Īpaši vēlos uzteikt direktora Andreja Garanča ieguldījumu ne tikai šīs balvas iegūšanā, bet visu universitātes saimniecisko jautājumu risināšanā. Domāju, ka Jelgavā neesam vienīgie, kuri šādu apbalvojumu ir pelnījuši, un to arī pierāda tas, ka laureātu vidū ir mūsu pašvaldība un pāris uzņēmumu,” atzinīgi saka LLU rektore Irina Pilvere.

Lai novērtētu uzņēmumu darbu vides jomā, "Zaļās izcilības balvas" ieguvēju noteikšanai VVD izstrādājis vērtēšanas kritērijus un novērtējis piesārņojošo darbību veicējus valstī. 2016. gadā VVD pateicību vides aizsardzības jomā saņēma uzņēmumi, kas izpildījuši šos kritērijus vismaz 80% apmērā. Dažādās kategorijās šo balvu saņēma 22 uzņēmumi un iestādes. C kategorijā, kurā balvu ieguva LLU, laureāti pārstāvēja dažādus uzņēmumus, arī no Jelgavas puses. Savukārt pašvaldību kategorijā Zaļās izcilības balva tika pasniegta Jelgavas pilsētas pašvaldībai.

Pievienots 07/12/2016