Pārlekt uz galveno saturu

Augļu kubi SIA "Biograph organic sweets"

Attēla autors: No LLU arhīva

PRODUKTS

SIA “BioGraph” saldumi Augļu Kubi, kas tapuši sadarbībā ar LLU, tiek ražoti no ekoloģiskām ogām un augļiem, pievienojot ekoloģisku cukuru un dabīgo augļu pektīnu. Produktu gatavošanas procesa maksimāli tiek saglabāti ogas un augļos esošie vitamīni un minerālvielas.

IDEJA

Tirgus ir piesātināts ar dažādiem saldumiem, bet cilvēkiem, kas vēlas baudīt pēc iespējas veselīgāku pārtiku, izvēle ir gaužam niecīga.

Pirmie saldumu eksperimenti norisinājās uzņēmēju – Didža Desaiņa un Renāra Nadricka mājas virtuvē, un secinot, ka ”kaut kas sanāk”, uzņēmēji nolēma ar ideju vērsties pie LLU speciālistiem.

SADARBĪBA

Aizsākās uzņēmēju un LLU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļas sadarbība piesaistot LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes zinātniekus, ar kuriem sākotnēji kopā tika izstrādāta pamatrecepte. Par savu lielāko panākumu uzņēmēji Didzis un Renārs uzskata to, ka sadarbībā ar partneriem ir izdevies radīt produktu, kas garšo un patiks vizuāli gan patērētajiem, gan mazumtirgotājiem.

REZULTĀTS

Šobrīd uzņēmumā ražotā produkcija ir pieprasīta un tiek novērtēta Latvijas tirgū, ka arī abi uzņēmēji ir apņēmības pilni virzīties eksporta tirgus virzienā. Aizsāktā sadarbība aizvien tiek turpināta, paplašinot produktu klāstu.

Pievienots 21/12/2016