Pārlekt uz galveno saturu

Šī gada pirmais ziemas izlaidums – VMF maģistriem

Attēla autors: No LLU arhīva

13. janvārī LLU tika atklāta 2017. gada ziemas izlaidumu sezona, kurā diplomus saņēma Veterinārmedicīnas fakultātes (VMF) nepilna laika profesionālās maģistra studiju programmas "Pārtikas higiēna" jaunie maģistri. Iegūtais diploms jaunajiem maģistriem nebūs pirmais augstākās izglītības diploms, jo tie pirms tam jau ieguvuši bakalaura grādu vai otrā līmeņa augstāko izglītību vismaz četrus gadus ilgās studijās.

VMF šogad absolvēja astoņi jaunie maģistri - Liene Jirgensone, Zita Kalniņa, Alisa Možeika, Liāna Murāne, Iveta Rītiņa, Kārlis Sproģis, Artūrs Kotļarovs un Annija Tomāne.

Maģistri savos noslēguma darbos pētīja augstspiediena tehnoloģiju izmantošanu derīguma termiņa pagarināšanā, mikroorganismus dažādos medus izstrādājumos, mikrobioloģiskā piesārņojuma riskus, policiklisko aromātisko ogļūdeņraža sastopamību gaļas produktos, termofīlo kampilobaktēriju sastopamību liellopos, kā arī mikrobioloģisko piesārņojumu saldajos konditorejas izstrādājumos un svaigu tomātu, zemeņogu un citrusaugu kvalitāti.

“Saņemot diplomus, maģistriem ir uzticēts atbildīgs darbs – rūpēties un attaisnot sabiedrības cerības par kvalitatīvu un drošu pārtiku. Bet pašlaik maģistriem ir laiks atvilkt elpu no neskaitāmajiem pārbaudījumiem, eksāmeniem un ieskaitēm, kā arī atskatīties uz paveiktajiem darbiem. Lai iegūtās zināšanas palīdz ikvienam kāpt augstāk pa karjeras kāpnēm un pietuvoties nospraustajiem mērķiem!” novēl LLU studiju prorektors Aigars Laizāns.

VMF prodekāne Dace Bērziņa aicināja jaunos maģistrus atgriezties LLU gaiteņos kā jaunos VMF doktorantus.

Kā nākamie diplomus saņems Tehniskās fakultātes un Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes studenti 27. janvārī plkst. 14.00.

Pievienots 13/01/2017