Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LLU" bullīšos piekāpjas HK "Kurbads"

Attēla autors: No LLU arhīva

2017. gada 18. janvārī, Jelgavas ledus hallē tika aizvadīta Latvijas hokeja Virslīgas regulārā čempionāta spēle starp HK “Zemgale/LLU” un HK “Kurbads”. Jelgavnieki pirmajā trešdaļā izvirzījās vadībā un saglabāja to līdz spēles beigām, kad lielā mazākumā ļāva ogrēniešiem izlīdzināt spēles rezultātu. Papildlaiks tika aizvadīts bez gūtiem vārtiem, bet pēcspēles metienos veiksmīgāki bija HK “Kurbads” spēlētāji, kas sagādāja HK “Zemgale/LLU” zaudējumu ar rezultātu 1:2 (1:0; 0:0; 0:1; 0:1).

Pirmā trešdaļas daļā spēles kontrole bija HK “Zemgale/LLU” rokās, jo viesi jau astotā sekundē palika mazākumā, bet vēl pēc minūtes palika uz laukuma tikai trijatā. Jelgavniekiem vairākumus neizdevās realizēt un trešdaļas vidū viņi paši nonāca lielā mazākumā, atdod spēles vadību HK “Kurbads” rokās. Viesi vairākumā nebija īpaši veiksmīgāki un komandām bija jāturpina spēlēt vienādos sastāvos. Trīs minūtes līdz trešdaļas beigām HK “Zemgale/LLU” spēlētāji burtiski uzspiedās virsū uz pretinieka vārtiem un pēc Romāna Ņekļudova atraidītā metiena, Olafa Aploka metiens trāpa Didža Jansona nūjā, ielidoja vārtos – 1:0.

Otrā trešdaļā spēles kontrole vairāk bija HK “Kurbads” pusē, bet arī jelgavnieki nepalika parādā, radot skatāmus pretuzbrukumus. Spēles gaita bija ļoti sīva, bet pat spēle nevienlīdzīgos sastāvos neļāva komandām gūt vārtus un kaut kādā veidā ietekmēt tās iznākumu.

Trešā trešdaļā HK “Kurbads” pamatīgi pielika ātrumu un līdz ar to uzņēmās spēles vadību. Piektajā trešdaļas minūtē viņi paši savu pārākumu zaudēja, nonākot lielā mazākumā. Diemžēl HK “Zemgale/LLU” neizdevās izmantot šo lielisko iespēju un nostiprināt savu rezultātu. Trešdaļas pēdējās piecās minūtēs jelgavnieki paši nonāca lielā mazākumā. Izturot vienu lielo mazākumu, jelgavnieki atkal bija spiesti trijatā pret pieciem pretiniekiem. Pusotru minūti līdz spēles beigām HK “Kurbads” uzbrucējs Juris Upītis izlīdzināja spēles rezultātu 1:1, ārkārtīgi sarūgtinot kuplo jelgavnieku atbalstītāju pulku.

Spēles papildlaikā katrai no komandām bija iespēja divas reizes spēlēt nevienlīdzīgos sastāvos, bet nevienai no tām neizdevās gūt vārtus. Spēles rezultāts tika izlemts pēcspēles metienos. Pamat sērījā no trim metieniem katra no komandām guva pa vieniem vārtiem. Sestajā sērijā precīzs izrādījās HK “Kurbads” uzbrucējs Juris Upītis un sagādāja jelgavniekiem zaudējumu ar rezultātu 1:2.

Pievienots 19/01/2017