Pārlekt uz galveno saturu

LLU izdota grāmata “Collaboration Synergy of ICE and EKOSOC-LV Projects”

LLU izdota grāmata “Collaboration Synergy of ICE and EKOSOC-LV Projects” [Projektu ICE un VPP EKOSOC-LV sadarbība un sinerģija], kas ir Zviedru institūta tematiskās partnerības projekta “Innovation. Creativity. Equality.” (ICE) un Valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV kopdarba rezultāts.

Valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV projekta 5.2.3. “Latvijas lauku un reģionālās attīstības procesu un iespēju izpēte zināšanu ekonomikas kontekstā” pamatuzdevums ir meklēt ceļus kā virzīties uz viedo reģionu izveidi un attīstību, palielinot inovatīvo kapacitāti reģionos, ieskaitot visus telpas attīstību ietekmējošos resursus. Savukārt projekts ICE virzīts uz mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) inovatīvas kapacitātes kāpināšanu tādos tautsaimniecības sektoros kā tūrisms un radoša uzņēmējdarbība. Kā viens, tā otrs projekts par būtisku uzdevumu izvirza apkopot labāko pieredzi izvirzīto mērķu sasniegšanai, ieskaitot politiķu, vietējo pašvaldību un arī pašu iedzīvotāju gatavību daudzām un dažādām aktivitātēm.

Kā informē LZA LMZN un LLMZA zinātniskā sekretāre Viktorija Zaļūksne, grāmatas saturu veido divas daļas. Pirmajā: ICE projekta rezultātā izstrādāts pētījums MVU atbalsts sistēmas veicināšanai “Inovācijas atbalsta jaunās metodes un modeļi MVU uzņēmumos:tūrismā, kultūrā un radošajās industrijās.” Otrajā daļā ietverti labākās prakses piemēri no tūrisma, kultūras un radošo industriju atbalsta sistēmām Latvijā, Zviedrijā, Baltkrievijā Polijā un Lietuvā. Apkopoti arī labākās prakses piemēri tieši par sieviešu sekmīgu darbību MVU inovatīvas uzņēmējdarbības laukā.

Grāmatas atbildīgā redaktore:

Dr.habiloec.,prof. Baiba Rivža, zinātniskās redaktores Dr.oec. Elita Jermolajeva un Dr.oec. Elīna Konstantinova.

Projekta partneri un autori:

Sigrid Jansson, Emina Radetinac – Zviedrija

Dr.habil.oec., Baiba Rivža, Dr.oec. Viktorija Zaļūksne, Doc.emeritus Maiga Krūzmētra, Mg.oec. Kristīne Polačenko, Mg.oec. Laura Jeroščenkova – Latvija

Ramune Guogiene, Irma Bagdoniene – Lietuva

Krzystof Musiatowicz – Polija

Dr. Aleksander Uspensky, Dr. Vitali Kuzmin, Dipl.-Ing. Aleksei Uspensky, Nastassia Dauhapoliva – Baltkrievija

Grāmatas atklāšanai veltīts seminārs notiks š.g. 2. februārī Latvijas Zinātņu akadēmijas Senāta zālē, sākums plkst. 13.00.

Pievienots 23/01/2017