Pārlekt uz galveno saturu

Darba devēji īpašā kampaņā aicina jauniešus studēt būvniecību

LLU Vides un būvzinātņu fakultātē 1. februārī viesojās biedrības “Building Design and Construction Council” un būvniecības nozares uzņēmumu pārstāvji, lai iedvesmotu kļūt par būvniekiem un stāstītu studentiem par plašajām karjeras iespējām nozarē. Vizīte notika kampaņas "Mācies būvniecību” ietvaros.

Ar LLU Vides un būvzinātņu fakultātes studiju programmas "Būvniecība” studentiem tikās divu ietekmīgu būvniecības uzņēmumu vadības pārstāvji: "Velve” valdes priekšsēdētājs Ainārs Leitēns un "Ostas celtnieks” Attīstības departamenta vadītājs Kristaps Grīniņš. Studējošajiem bija iespēja iepazīties ar abu uzņēmumu darbības specifiku, darbinieku galvenajiem pienākumiem un pārrunāt iespējas iegūt prakses vietas jau studiju laikā.

"Būvniekiem darbs ir un būs. Vai šeit, vai citur, bet būs. Jūs, izvēloties iegūt augstāko izglītību būvniecībā, jau esat izdarījuši pareizo izvēli. Tagad tikai atliek atrast savu specializācijas ceļu un strādāt, lai pēc tam ieguldītais nāktu atpakaļ,” tā, uzrunājot studentus, teica A. Leitēns. Savukārt K. Grīniņš atklāja, ka uzņēmumā nepieciešami dažādu profilu darbinieki, sākot no strādniekiem līdz pat darbu vadītājiem un plānotājiem un ka studiju laikā nepieciešams iegūt zināšanas gan specialitātē, gan saistītajās nozarēs. Īpaši noderīgas ir svešvalodu, tiesību nozares, menedžmenta zināšanas.

Lai pievērstu jauniešu uzmanību un rosinātu viņos vēlmi studēt inženierzinātni, kampaņa "Mācies būvniecību" Latvijā norisināsies jau otro gadu pēc kārtas. Tās mērķis ir papildināt informatīvo telpu ar labas prakses piemēriem, popularizēt mācības profesionālās izglītības iestādēs un studiju iespējas augstskolās un koledžās, kā arī iedvesmot jauniešus darbam būvniecības nozarē.

“Problēmu saskatām tajā, ka šobrīd lielākā daļa jauniešu izvēlas studēt humanitāros priekšmetus, kuros jau ir absolventu pārprodukcija, atstājot inženierzinātnes praktiskās iemaņas ēnā. Ar šo kampaņu vēlamies jauniešiem praktiski parādīt, cik aizraujošas un interesantas ir būvniecības nozares profesijas, rādot viņiem ceļu nākotnes karjerai un personīgajai izaugsmei,” stāsta kampaņas organizatores, biedrības “Building Design and Construction Council” valdes locekles Agrita Lūse un Gunita Jansone.

Kampaņas ietvaros ir izveidots informatīvais buklets, kurā pieejama noderīga informācija par būvnieka profesiju un izglītības iestādēm, kur var iegūt nozares izglītību, tostarp LLU: http://vbf.llu.lv/getfile.php?id=2673.

Pievienots 02/02/2017