Pārlekt uz galveno saturu

Sumināti LLU SP Gada balvas 2016 laureāti

14. februāra vakarā svinīgā ceremonijā tika sveikti LLU Studējošo pašpārvaldes Gada balvas 2016 nominanti un laureāti. Kopumā "Paldies" tika teikts 37 LLU studentiem, mācībspēkiem un darbiniekiem, bet Gada balvas dažādās nominācijās ieguva 13 laureāti.

Nominācijā "Mūža ieguldījums" īpaši tika sumināts PTF mācībspēks Pēteris Kūka, kurš jau 47 gadus ķīmijas zinātnes līkločos ir ievadījis tūkstošiem dažādu specialitāšu studentu, turklāt ir bijis skolotājs visiem šobrīd aktīvi strādājošajiem Pārtikas tehnoloģijas fakultātes mācībspēkiem. Kā balvas pasniegšanas brīdī profesoram teica LLU rektore Irina Pilvere, profesora mācīto studentu skaits jau sen vairs nav saskaitāms, jo viss ilgais darba mūžs veltīts mūsu universitātes attīstībai.

Nominācijā "Gada students" balvu ieguva ITF students Kalvis Kažoks. K. Kažoks pagājušā gadā ar izcilību absolvēja ITF studiju programmu "Datorvadība un datorzinātne", saņemot "sarkano diplomu" un turpināja studijas maģistrantūrā. Paralēli studijām viņš sāka strādāt augstskolā un pēdējā studiju gadā programmēja jauno universitātes mājaslapu uz jaunas satura vadības sistēmas Drupal, tādējādi sniedzot būtisku ieguldījumu universitātes tēla veidošanā. Turklāt Kalvis ir ne vien izcils students un darbinieks, bet arī sportists, kurš trenējas florbolā un piedalās un uzrāda labus rezultātus dažādās sacensībās.

Nominācijā "Gada iedvesmojošākais mācībspēks" balvu ieguva TF lektors Jānis Pāvulēns, kurš jau daudzus gadus strādā LLU. Studenti savu mācībspēku atzinīgi novērtē un raksturo šādi: "Viņš patiesi ir iedvesmojošs, erudīts, asprātīgs un ar labu humora izjūtu. Daudzpusīga personība ar lielu praktisko pieredzi. Pat 6h lasot lekcijas, spēj noturēt studentu uzmanību!" Jānis Pāvulēns spēj ieinteresēt lekciju tematikā ne vien jauniešus, bet arī pieaugušos. Viņam piemīt apbrīnojuma spēja sarežģītas lietas skaidrot cilvēcīgā un ļoti saprotamā valodā. Vadījis seminārus Jelgavas un Ozolnieku izglītības iestāžu pārstāvjiem, kā arī LLU darbiniekiem par tēmu "Kas cilvēkam pietrūkst laimīgai dzīvei?” No semināru dalībniekiem saņemtas pozitīvas atsauksmes, kurās lektoru raksturo vārdi "iedvesmojošs", "profesionāls" un "inteliģents".

Nominācijā "Gada dekāns" balvu ieguva PTF dekāne Inga Ciproviča, kuru balvai nominēja 33 fakultātes studenti un darbinieki, raksturojot viņu kā kompetentu gan vadības, gan pārtikas zinātnes jautājumos un prasīgu, inteliģentu un harizmātisku personību. Kā raksta kāds no izvirzītājiem, I. Ciproviča ir dekāne, kura spēj sasildīt ikviena studenta sirdi.

Nominācijā "Gada palīgs” balvu ieguva Studentu kluba vadītāja Anita Prūse. Par Anitu pieteicēji raksta: „Visos LLU pasākumos veic lielus sagatavošanas darbus - organizē, koordinē, pati paliekot ēnā, kad pasākumi notiek. Pelnījusi vislielāko balvu!”

Nominācijā "Gada notikums” balvu ieguva LLU inventarizācija, jo aizvadītajā gadā pirmo reizi universitātē norisinājās elektroniskā inventarizācija, kas ieviesusi pozitīvas pārmaiņas inventāra, tostarp datortehnikas uzskaitē.

Nominācijā "Gada zinātnieks” balvu ieguva PTF vadošā pētniece Evita Straumīte, kuras vadībā 2016. gadā noslēdzās Latvijas un Norvēģijas zinātnieku kopīgais pētījums par inovatīvu risinājumu izstrādi kailgraudu auzu un miežu un tritikāles izmantošanai cilvēku veselības nodrošināšanai. Pētījums atzīts arī kā viens no vērtīgākajiem Latvijā pārtikas nozarē, saņemot Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidenta Ojāra Spārīša Goda rakstu.

Nominācijā "Gada komendants/pārvaldnieks” balvu ieguva dienesta viesnīcas pārvaldniece Vanda Karlinska. Studenti V. Karlinsku raksturo kā taisnīgu un pozitīvu, kas ļoti ātri un veiksmīgi spēj risināt nevēlamas situācijas.

Nominācijā "Gada struktūrvienība” balvu ieguva LLU direktora dienesti jeb kā ierasts teikt universitātē – Saimniecības dienests. Kā stāsta Komunikācijas un mārketinga centra vadītāja Lāsma Līcīte, apbrīnojuma ir direktora A.Garanča kunga profesionalitāte un spēja kopā ar Saimnieciskā dienesta komandu risināt visus ar universitātes saimniecisko darbību saistītos jautājumus – sākot no dienesta viesnīcām un beidzot ar Jelgavas pili. Pateicoties A.Garanča neatlaidīgajam un saimnieciskajam darbam, pagājušā gada nogalē universitāte saņēma “Zaļās izcilības balvu 2016” par ieguldījumu vides aizsardzības jomā.

Nominācijā "Gada fakultātes pašpārvalde” balvu ieguva ESAF Studējošo pašpārvalde, kas aizvadītā gada laikā īpaši izcēlušies ar aktivitāti un vēlmi iesaistīties universitātes dzīves uzlabošanā un attīstībā.

Nominācijā "Gada pašdarbības kolektīvs” balvu ieguva TDA "Kalve". Paralēli dalībai LLU kultūras pasākumos, kolektīvs ir aktīvi piedalījies dažādos starptautiskos konkursos un popularizējies LLU tēlu ne vien Latvijā, bet arī citās valstīs.

Nominācijā "Gada sportists” balvu ieguva ITF students Endijs Titomers. E. Titomers ir augsta līmeņa sportists orientēšanās sportā un pārstāv Latviju Eiropas un pasaules čempionātos. Tāpat piedalās arī LLU organizētajās sporta sacensībās. Par augstvērtīgajiem rezultātiem saņem Latvijas Sporta federācijas padomes sporta stipendiju.

Nominācijā "Gada jaunieguvums” balvu ieguva pneimobīļa projekts. TF studenti un mācībspēki Mārtiņa Ziemeļa vadībā pagājušā gadā radīja pneumobīli – vieglas konstrukcijas transporta līdzekli, ko uz priekšu virza saspiests gaiss. Ar radīto transportlīdzekli studenti un mācībspēki pirmo reizi startēja starptautiskās sacensībās „Pneumobil 2016”, kas norisinājās Egerā (Ungārijā). LLU un Latvijas vārds tika godam pārstāvēts sīvā 55 Eiropas komandu konkurencē. TF uzbūvētais pneimobīlis tiek izmantots arī dažādos LLU publicitātes pasākumos.

Gan gada studentu, gan mācībspēku īpaši sveica AS Swedbank, jau tradicionāli pasniedzot īpašo balvu – vienreizējo stipendiju. Turklāt piemiņas veltes laureātiem bija sagādājuši dažādi sponsori, kuriem LLU Studējošo pašpārvalde izsaka milzīgu pateicību: Tallink, Piebalgas porcelāna fabrika, Food Union, Graci Musli, Latvijas Balzāms, SIA Karavella, Dailes teātris, Rundāles pils, Dinamo Rīga, Karostas cietums, Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejs, Canelle, Silva, Hanzas Maiznīca, Akmeņlauzis, Baltic Candles, Ricberry, Latvijas Nacionālā opera, Jelgava Kultūra, Kronis Food, Dobeles Dzirnavnieks, MILZU! un Fazer. Studenti novērtē ikviena sponsora sniegto atbalstu un cer uz veiksmīgu sadarbību arī turpmāk.

LLU Studējošo pašpārvaldes Gada balva pirmo reizi tika pasniegta 2006. gada Ziemassvētku ballē. Šobrīd tā jau ir 10 gadus ilga tradīcija, kas “izaugusi” līdz īpašam gada sasniegumu sumināšanas pasākumam.

Pievienots 15/02/2017