Pārlekt uz galveno saturu

Inženieri ar pievienoto vērtību top Jelgavā - LLU aicina uz izstādi “Skola 2017”

Pateicoties izglītības izstādei “Skola 2017”, kas no 24. līdz 26. februārim norisināsies Rīgā, Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) un Bulduru Dārzkopības vidusskola līdz ar citām izglītības iestādēm dažas dienas būs pārcēlušās uz Rīgu – starptautisko izstāžu centru “Ķīpsala”.

Izstādes “Skola 2017” apmeklētāji varēs iepazīties ar LLU plašajām studiju iespējām un uzdot jautājumus gan par iestāšanos LLU un lekciju norisi, gan sadzīvi un universitātē notiekošo ārpus lekcijām tiem jauniešiem, kuri jau ir izvēlējušies savas karjeras pamatu likt Jelgavā . Ikviens varēs apskatīt LLU inženieru aizvadītajā gadā radīto pneimobīli – nākotnes auto, kuru uz priekšu virza saspiests gaiss, un uzzināt, kurā studiju programmā ir jāstudē, lai ko līdzīgu spētu radīt un uzbūvēt.

Iespējams, ka kādu ieinteresēs iespēja paralēli studijām spēlēt teātrī, piedalīties jātnieku apmācībā vai atklāt sevī sportista garu? LLU absolventu vidū ierastas ir situācijas, kad liela uzņēmuma vadītājs vakaros dejo tautas dejas un ar kolektīvu kopīgi iegūst starptautiskus apbalvojumus, lauksaimniecības uzņēmuma īpašnieks ir arī profesionāls motosportists vai mežinženieris ir viens no vadošajiem orientēšanas sporta pārstāvjiem Eiropas līmenī.

Pirmo reizi LLU stendā varēs iegūt arī informāciju par studiju iespējām Bulduru Dārzkopības vidusskolā (BDV), kura no 2017. gada ir universitātes pārraudzībā. BDV ir tradīcijām senākā dārzkopības izglītības iestāde Latvijā, kuru absolvējuši teju visi Latvijas talantīgākie dārzkopji. Šobrīd profesionālajā vidusskolā izglītību iespējams iegūt arī tādās jomās kā ēdināšana, tūrisms, floristika un ekotūrisms.

Savukārt universitāte augstākās izglītības līmenī šodien studētgribētājiem piedāvā vairāk kā 60 studiju programmas kādā no trijiem īstenotajiem virzieniem – biozinātnēs, inženierzinātnēs vai sociālajās zinātnēs. Plašāk zināmas ir studijas lauksaimniecībā, veterinārmedicīnā un mežsaimniecībā, taču universitāte īpaši lepojas ar daudzveidīgajām inženieru programmām, kurās tiek sagatavoti inženieri ar pievienoto vērtību: prasmīgi tehnoloģiju radīšanā un izmantošanā, zinoši specifiskās nozarēs, sākot no pārtikas līdz pat videi un enerģētikai, un sociāli atbildīgi, kuri spēj izprast cilvēkus, būt emocionāli inteliģenti un talantīgi sociālajās aktivitātēs.

Tiekamies no 24. līdz 26. februārim Rīgā, lai jau jūlijā tiktos Jelgavā – vietā, kur top veiksmīgas karjeras!

Pievienots 22/02/2017