Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! LLU rektorei piešķirta Draudzīgā aicinājuma medaļa

LLU rektore, profesore Irina Pilvere saņēmusi Draudzīgā aicinājuma fonda piešķirto Draudzīgā aicinājuma medaļu par ieguldījumu izglītības attīstības veicināšanā.

Rektorei medaļu Jelgavas pilī pasniedza viņas dzimtās skolas - Dobeles Valsts ģimnāzijas - direktore Inese Didže, pateicoties par atbalstu Zemgales reģiona skolēnu zinātniski pētnieciskā darba veicināšanā un universitātes iesaisti reģiona zinātniski pētniecisko darbu konkursa organizēšanā un vērtēšanā.

"Jūtos pagodināta un pat nedaudz pārsteigta par šādu augstu darba novērtējumu, taču šī medaļa ir nevis mans, bet visa universitātes kolektīva nopelns, kurš jau vairākus gadus aktīvi iesaistās skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konsultēšanā, recenzēšanā un vērtēšanā. Paldies mums visiem! Īpaši zīmīgi ir tas, ka Draudzīgā aicinājuma idejas autors ir kādreizējais Latvijas Republikas prezidents Kārlis Ulmanis, kurš savulaik arī parakstījis rīkojumu par Jelgavas Lauksaimniecības akadēmijas izveidi. Līdz ar to esam priecīgi, ka Latvijā viņa atstātais mantojums vēl joprojām ir "dzīvs”,” stāsta LLU rektore Irina Pilvere.

Rektore piebilst, ka, cienot K. Ulmaņa ieguldījumu universitātes attīstībā, Rektorāta sēžu zālē, kur izveidota visu iepriekšējo universitātes rektoru portretu galerija, goda vietā izvietots arī K. Ulmaņa krūšutēls. Tāpat universitātē ir dibināta K. Ulmaņa stipendiju programma studējošajiem, kurā šogad jau būs 100. stipendiāts.

Draudzīgā aicinājuma fonds dibināts 1993. gadā un šobrīd tā mērķis ir popularizēt Draudzīgā aicinājuma ideju un dot ieguldījumu Latvijas izglītības attīstībā un celt izglītības prestižu, stimulējot skolēnu un skolotāju konkurētspējīgu intelektuālā potenciāla paaugstināšanu, atbalstot izglītības, kultūras un sporta aktivitātes. Draudzīgā aicinājuma medaļa tiek pasniegta kopš 1999. gada skolēniem, pedagogiem, izglītības mecenātiem, sabiedriskiem darbiniekiem un žurnālistiem.

Aizvadītajā gadā medaļu saņēma akadēmiķe Baiba Rivža par Draudzīgā aicinājuma idejas popularizēšanu.

Pievienots 23/02/2017