Pārlekt uz galveno saturu

Zaudējums "Kurbads" izšķīra vietu tabulā

Attēla autors: No LLU arhīva

Sezonas gaitā HK “Zemgale/LLU” un HK “Kurbads” savstarpējā cīņa bija ļoti līdzvērtīga. Abas komandas izcīnīja pa vienai uzvarai pamatlaikā un pa vienai reizei ārpus tā. Sezonā gūto uzvaru skaits arī bija līdzvērtīgs, bet pēdējā piektā spēlē ar minimālu pārsvaru spēcīgāki bija HK “Kurbads” spēlētāji, kuriem jelgavnieki zaudēja ar rezultātu – 1:2 (0:0; 0:2; 1:0).

Pirmās trešdaļas sākumā spēles pārsvars piederēja HK “Zemgale/LLU” un arī viņi izdarīja pirmo metienu uz vārtiem. HK “Kurbads” bija manāmas problēmas iziet caur vidējo zonu. Tomēr laika gaitā ogrēnieši atrada iespējas izlauzties līdz jelgavnieku aizsardzības zonai un izmantojot viņu kļūdas, izraisīt bīstamas situācijas pie vārtiem. HK “Zemgale/LLU” spēlētāji nedaudz samulsa no tā un iestrēga savā zonā, jo īpaši tam sekmēja viens nopelnītājs noraidījums. HK “Kurbads” neizmantoju vairākuma priekšrocības un viesi spēja novirzīt spēli no saviem vārtiem uz laukuma vidu. Līdz trešdaļas beigām komandas aizvadīja salīdzinošu sniegumu un pie vārtu guvuma netika, noslēdzot pirmo trešdaļu ar rezultātu – 0:0.

Otrā trešdaļa iesākās sīvā taktiskā cīņā, kurā nedaudz veiksmīgāki izskatījās HK “Kurbads” spēlētāji. Savu pārākumu viņi arī spēja pārvērst par vārtu guvumu. Iespiežot jelgavniekus aizsardzības zonā un piespiežot viņus kļūdīties ripas izvadīšanā no zonas, uzbrucējs Juris Upītis atklāja spēles rezultātu – 1:0. Pēc zaudētiem vārtiem HK “Zemgale/LLU” devās atspēlēties, bet uzbrukuma zonā pārkāpa noteikumus un palika mazākumā, kuru spēja izmantot ledus saimnieku aizsargs Aleksandrs Galkins, kurš spēlētāju aizsegā ieraidīja ripu no zilās līnija – 2:0. Līdz trešdaļas beigām komandas sīvi cīnījās par vārtu guvumu un abu komandu vārtsargiem nācās izjust to, ka pretinieks gatavs ripu ienest vārtos kopā ar vārtsargu. Izslēgšanas spēļu vērta cīņā līdz otrās trešdaļas beigām vairs nenesa gūtos vārtus un komandas devās uz ģērbtuvēm, meklēt spēkus atlikušajai trešdaļai.

Trešā trešdaļā spēles vadība pārgāja HK “Zemgale/LLU” rokās, kas galu galā noveda pie vārtu gūšanas. Ieejot pretinieku zonā caur kreiso malu, veiksmīgi savā starpā saspēlējās Niklāvs Birovs un Romāns Ņekļūdovs, kā rezultātā ripa nonāca pie Olafa Aploka, kurš ievirzīja to vārtos – 2:1. Jelgavnieki turpināja spiedienu un viņiem arī bija vārtu gūšanas momenti, bet ripu pēdējā brīdī apstādināja pretinieka vārtsargs Mārtiņš Raitums. HK “Kurbads” trešdaļas laikā izdevās atbildēt ar dažiem pretuzbrukumiem, bet arī viņiem neizdevās pārspēt jelgavnieku vārtsargu Rihardu Cimermani. Pusotru minūti līdz spēles beigām HK “Zemgale/LLU” paņēma trīsdesmit sekunžu pārtraukumu, pēc kura nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Diemžēl izlīdzināt spēles rezultātu līdz spēles beigām neizdevās un nācās atzīt sāpīgu zaudējumu ar rezultātu 2:1. Par labāko spēlētāju HK “Zemgale/LLU” sastāvā tika atzīts vārtsargs Rihards Cimermanis, kurš bez šaubām aizvadīja vienu no grūtākām spēlēm.

Pievienots 27/02/2017