Pārlekt uz galveno saturu

Topošajiem veterinārārstiem lekcijas lasa profesori no ASV un Beļģijas

Martā LLU Veterinārmedicīnas fakultātē (VMF) viesojas ārvalstu profesori, kuru vadībā topošie veterinārmedicīnas speciālisti apgūst zināšanas un prasmes dermatoloģijā un anestezioloģijā.

"Šomēnes fakultātē lekcijas studentiem lasa divi ļoti augsta līmeņa profesori Thierry Olivry no ASV un Charlotte Sandersen no Beļģijas. Šāda līmeņa starptautiski speciālisti, kuri ir īpaši diplomēti dermatoloģijā un anestezioloģijā, Latvijā nav. Līdz ar to ārvalstu profesoru vieslekcijas studentiem ir fantastiska pieredze, turklāt arī mūsu kolēģiem ir iespēja apgūt ko jaunu, kas ir nozīmīgi fakultātes virzībai uz starptautisku akreditāciju un atpazīstamību Eiropā,” stāsta VMF Klīniskā institūta direktore Līga Kovaļčuka.

Dermatoloģijas profesors Thierry Olivry fakultātē lasa lekcijas 4. kursa studentiem studiju kursā "Mazo dzīvnieku iekšķīgās slimības”, konkrētāk pievēršoties dermatoloģijas slimībām un to ārstēšanai. Viņa pamatdarba vieta ir Ziemeļkarolīnas Valsts universitāte, ASV un viņš ir diplomēts ACVD (American College of Veterinary Dermatology), kas ir augstākais profesionālais novērtējums šīs valsts veterinārmediķiem.

Ar profesori Charlotte Sandersen no Ljēžas universitātes Belģijā VMF studenti arī tiekas jau atkārtoti un šajā pavasarī viņas vadībā gūst zināšanas jaunā studiju kursā "Anestezioloģija un neatliekamā palīdzība”. Līdzīgi kā ASV kolēģis arī viņa ir diplomēta ECVAA (Europen College of Veterinary Anaesthesia and Analgesia), kas ir augstākais profesionālais veterinārmediķu novērtējums Eiropā. Iepriekšējā studiju gadā profesore ne tikai lasīja lekcijas studentiem, bet arī piedalījās LLU Veterinārās klīnikas darbā un palīdzēja Latvijas kolēģiem kamieļa operācijā.

"Pateicoties fakultātes sadarbībai ar Š. Sandersenu, mūsu lektorei Aijai Mālniecei bija iespēja pabeigt Beļģijā internatūru, šobrīd tur internatūrā ir arī Ance Kozulāne. Diviem fakultātes doktorantiem zinātniskie konsultanti ir no Ljēžas universitātes. Tāpat ņēmām vērā profesores ieteikumus, gatavojoties starptautiskajai akreditācijai,” skaidro L. Kovaļčuka.

Jāpiebilst, ka VMF kopš pagājušā gada veterinārmedicīnas studijas līdzās studentiem no Latvijas sākuši arī ārvalstu studenti un vieslektoru piesaiste ir viena no īstenotajām aktivitātēm veterinārmedicīnas studiju kvalitātes paaugstināšanā atbilstoši starptautiskajiem standartiem.

Pievienots 13/03/2017