Pārlekt uz galveno saturu

Dramatiskā cīņā izlīdzināts rezultāts

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas hokeja Virslīgas ceturtā pusfināla izslēgšanas sērijas spēlē dramatiskā cīņā HK “Zemgale/LLU” izcīna uzvaru pret HK “Kurbads” ar rezultātu 4:3 (2:0; 1:1; 1:2). Jelgavnieki ātri izvirzījās vadība, bet tad ogrēnieši izlīdzināja spēles rezultātu. Sasparojušies HK “Zemgale/LLU” spēlētāji tomēr spēja gūt uzvaras vārtus trešā trešdaļā un izlīdzināja sērijas rezultātu – 2:2.

HK “Zemgale/LLU” diennakts laikā apzinājušies iepriekšējās dienas zaudējuma postu un uzsāka pārliecinoši uzsāka pirmo trešdaļu. Jau ceturtā minūtē pēc Niklāva Birova un Olafa Aploka piespēlēm vārtus gūst Romāns Ņekļudovs – 1:0. HK “Kurbads” nebija nemaz tik nevarīgs, jo atbildēja uz jelgavnieku pārliecību ar ātriem pretuzbrukumiem, bet vārtos stabilu sniegumu rādīja vārtsargs Reinis Petkus. Abām komandām trešdaļas gaitā neizdevās izmantot skaitliskā pārsvara priekšrocības. Bet trešdaļas sešpadsmitā minūtē pēc Raivja Kurnigina piespēles vārtus guva Kristaps Legzdiņš un nostiprināja jelgavnieku pārliecību savos spēkos – 2:0.

Otrās trešdaļas sākumā HK “Zemgale/LLU” turpināja tik pat pārliecinoši un jau otrā minūtē pēc Kristapa Millera piespēles, viens pret vārtsargu Mārtiņu Raitumu izgāja jaunais uzbrucēja Rihards Paškausks, kurš panāca trešos vārtus – 3:0. HK “Kurbads” apzinoties, ka strauji zaudē iespēju pabeigtu pusfinālu jau šajā spēlē, uzsāka pamatīgu ofensīvu. Pārņemot spēles kontroli viņi iespieda laukuma saimniekus savā aizsardzības zonā, izreti ļaujot veikt pretuzbrukumus. Spiediena rezultātā, piecpadsmitā minūtē vārtus guva Edgars Brancis – 3:1. HK “Zemgale/LLU” spēlētāji joprojām bija pārliecināti par savu uzvaru, bet priekšā vēl bija vesela trešdaļa.

Jelgavnieku pārliecība iegāza viņus trešās trešdaļas sākumā. Rādot uz laukuma paviršu un neagresīvu spēli, viņi ļāva HK “Kurbads” trešdaļas otrā minūtē 35 sekunžu laikā izlīdzināt spēles rezultātu – 3:3. Pirmais izcēlās Toms Hartmanis, bet tad Koba Jass. Ogrēniešu fani atplauka un skaļi atbalstīja savu komandu, kura panāca spēles lūzumu. HK “Zemgale/LLU” galvenais treneris Haralds Vasiļjevs bija spiest pieprasīt 30 sekunžu pārtraukumu, lai atgādinātu spēlētājiem, kas jādara uz laukuma. Pārtraukums nāca par labu un jelgavnieki atgriezās pie pirmās trešdaļas spēlēšanas stila. Trešdaļas sestajā minūtē, pretinieka aizsardzības zonā iemetienu uzvarēja Valentīns Feoktistovs, Ēriks Ozollapa iegūto ripu ātri piespēlēja Ivanam Ribčikam (Ivan Rybchik) un ar spēcīgu metienu ieraidīja to vārtos – 4:3. Uz laukuma turpinājās dramatiska cīņa līdz pašām pēdējām sekundēm. HK “Kurbads” centās izlīdzināt rezultātu, pat pēdējās divās minūtēs spēlējot bez vārtsarga ar sešiem laukuma spēlētājiem. Tomēr jelgavnieki saglabāja uzvaru un izslīdzināja sērijas rezultātu – 2:2.

Piektā un pēdējā pusfināla spēle norisināsies 21. martā plkst.19.30 Ogres ledus hallē. HK “Zemgale/LLU” organizēs fanu busu (busus, atkarībā no atbalstītāja skaita) uz šo spēli un  21. martā aties no Jelgavas ledus halles plkst.18.00. Pieteikties uz vietu autobusā var līdz 20. marta plkst.18:00, zvanot uz tālruņiem 63007220, 20271860.

 

 

Pievienots 20/03/2017