Pārlekt uz galveno saturu

LLU basketbolisti – SBL vicečempioni

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas Lauksaimniecības universitātes vīriešu basketbola komanda 20. martā Valmierā notikušajā Studentu Basketbola līgas (SBL) finālā ar 77:79 dramatiskā un saspringtā spēlē piekāpās Vidzemes Augstskolas (ViA) komandai un izcīnīja sudraba godalgas. Mājinieki uzvaru izrāva pamatlaika pēdējā sekundē, informē LLU vīriešu basketbola komandas treneris Jānis Tiltiņš.

Jau pirmajās spēles minūtēs vadībā izvirzījās valmierieši un spēja turēt vadības grožus līdz mača 29. minūtei, kad trešajā ceturtdaļā Uvis Strogonovs ar tālmetienu izvirzīja vadībā LLU basketbolistus ar 55:53. Ceturtās ceturtdaļas vidū ViA spēlētāji atjaunoja vadību un strauji panāca deviņu punktu pārsvaru - 69:60. Šķita, ka mājinieki sāks svinēt uzvaru, taču jelgavnieki atdeva pēdējos spēkus un ar varenu Jelgavas fanu atbalstu, kuri bija ieradušies aptuveni 20 cilvēku sastāvā, Jānis Atelbauers izlīdzināja rezultātu 77:77. Pašā izskaņā ViA basketbolisti sparīgi devās uzbrukumā un ar trešo piegājienu Jānis Engers raidīja bumbu grozā. Atlikušo 0.5 sekunžu laikā Andra Justoviča raidītais metienus no laukuma otra gala mērķi nesasniedza.

“Šī spēle vēl ilgi paliks mūsu atmiņās. Mums bija milzīgs emociju pieplūdums, kas dažkārt laukumā traucēja, un tika pieļautas kļūdas. Turklāt piedzīvot zaudējumu pašā mača galotnē ir ļoti sāpīgi,” atzīst LLU komandas kapteinis Kārlis Veitmans. “Tomēr nenokaram galvas un raugāmies ar optimisma pilnu skatu nākamajā sezonā., jo vēlamies izcīnīt zelta medaļas. Čempionāta laikā komandas gars ir pieaudzis un tas palīdzējis sasniegt šādu rezultātu. Vēlos pateikties saviem komandas biedriem par milzīgo atdevi, kā arī jāuzslavē abu treneru Gata Justoviča un Jāņa Tiltiņa ieguldījums, jo pateicoties treneriem mēs izcīnījām sudraba godalgas”.

Fināla mačā Andris Justovičs izcēlās ar 25 gūtajiem punktiem, kā arī izcīnīja sešas atlecošās bumbas un atdeva sešas rezultatīvas piespēles, turklāt izprovocēja deviņus noteikumu pārkāpumus. Jānis Atelbauers, Jānis Bērziņš un Uvis Strogonovs katrs guva pa 15 punktiem.

SBL finālā notika arī sezonas individuālo balvu piešķiršana. LLU komandā par SBL otrā posma B grupas vērtīgāko spēlētāju tika atzīsts Andris Justovičs, savukārt par izslēgšanas spēļu MVP jeb vērtīgāko spēlētāju tika atzīst Jānis Bērziņš.

“Sezonu kopumā aizvadījām ļoti viļņveidīgi, taču sezonas izskaņā spēlētāji spēja koncentrēties uz svarīgajiem mačiem un izdevās sasniegt Studentu Basketbola līgas finālu. Cīņā par zeltu veiksme uzsmaidīja valmieriešiem,” spriež LLU galvenais treneris Gatis Justovičs. “Izsaku pateicību saviem spēlētājiem, kuri starp mācībām un darbu spēja rast laiku spēlēt basketbolu. Otrā vieta ir izcils sasniegums un ceru, ka arī turpmāk Latvijas reģionu augstskolas spēs izrādīt sīvu konkurenci galvaspilsētas mācību iestādēm, kas iepriekšējos gadus dominējušas studentu čempionātos”.

Galvenais treneris uzsver, ka Jelgavas studentiem sezona vēl nav noslēgusies, jo LLU komandu sagaida divi nozīmīgi turnīri. Maija vidū jāaizstāv Latvijas Lauksaimniecības universitātes gods “Studentu trakumā” jeb Latvijas universiādē, savukārt maija beigās jāpiedalās Latvijas notiekošajās starptautiskajās SELL studentu spēlēs.

2016./2017. gada sezonas SBL vicečempioni - Emīls Kravinskis, Jānis Atelbauers, Uvis Strogonovs, Jānis Bērziņš, Jānis Rācenis, Kārlis Veitmans, Toms Ziemelis, Edijs Frīdmanis, Jānis Ķudis, Andris Justovičs un Oskars Jēkabsons. Treneri – Gatis Justovičs un Jānis Tiltiņš.

SBL  fināls

20. martā Valmieras 5.vidusskola

ViA pret LLU 79:77 (24:19, 13:12, 20:24, 22:22)

LLUkomandas spēlētāju punkti: A.Justovičs 25+6ab+6rp, U.Strogonovs 15+3rp, J.Atelbauers 15+2bm, J.Bērziņš 15, O.Jēkabsons 3, E.Kravinskis 2, K.Veitmans 2+4ab, E.Frīdmanis 6ab, J.Rācenis, T.Ziemelis.

SBL sezonas komandu noslēdzošais vietu sadalījums:

  1. vieta Vidzemes Augstskola
  2. vieta Latvijas Lauksaimniecības universitāte
  3. vieta Biznesa augstskola “Turība”
  4. vieta Rīgas Stradiņa universitāte
  5. vieta Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija
  6. vieta Banku augstskola
  7. vieta Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija.
Pievienots 22/03/2017