Pārlekt uz galveno saturu

Vēl tikai dažas dienas var pieteikties Starptautiskajai studentu matemātikas olimpiādei

Attēla autors: No LLU arhīva

Lai veicinātu interesi par matemātiku, un nodrošinātu studentiem iespēju radoši piemērot iegūtās zināšanas, šī gada 18. aprīlī Informācijas tehnoloģiju fakultāte (ITF) dienu ietvaros tiek rīkota Starptautiskā studentu matemātikas olimpiāde.

Starptautiskā matemātikas olimpiāde ir labās prakses piemērs starptautisko projektu rezultātu ilgtspējai, jo tradīcija rīkot Starptautisko studentu matemātikas olimpiādi tika iedibināta 2011.gadā Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības projekta "Pārrobežu sadarbības tīkls matemātikas kompetenču iekļaušanai reģiona sociālekonomiskajā attīstībā" (MATNET) ietvaros un šogad tā tiek organizēta jau sesto reizi un tajā savu pratību matemātikā apliecinās ne tikai studenti no LLU vai Šauļu Universitātes (Lietuva), bet arī Rīgas Tehniskās Universitātes, Latvijas Universitātes, Ventspils augstskolu studenti, Aleksandra Stulginska Universitātes (Lietuva) un Igaunijas Dzīves zinību Universitātes.

Olimpiādes mērķis ir veicinātu interesi par matemātiku jaunatnes vidū, papildināt izglītību, kas iegūta skolā, nodrošinot radošu iespēju tās piemērošanai, veicināt sadarbības attīstību starp jauniešiem ar līdzīgām interesēm u.c. Tāpēc piedalīties Olimpiādē ir aicināti tie, kuriem matemātika labi padodas, kurus interesē konkrēta rakstura problēmas, kuriem patīk „cietie rieksti”, kā arī visi tie, kuri vēlas izmēģināt savus spēkus matemātikas sacensībās. Visus interesentus aicinām pieteikties līdz 10.aprīlim pie sava matemātikas pasniedzēja vai rakstot uz e-pastu: itfmat@llu.lv.

Olimpiādes līmenis nepārsniedz vidusskolas zināšanas, taču var pielietot arī augstskolā iegūtās zināšanas. Tāpēc jau trešo gadu uz olimpiādi tiek aicināti arī LLU Informācijas Tehnoloģiju fakultātes sadarbības skolu skolēni.

Paralēli olimpiādei, notiks arī matemātikas skolotāju un pasniedzēju Starptautisks seminārs  par tehnoloģiju izmantošanu matemātikas izglītībā, kurā piedalīsies un dalīsies pieredzē gan pasniedzēji no augstskolām, gan matemātikas skolotāji. Semināru rīko Matemātikas katedra sadarbībā ar Starptautiskās sadarbības centru.

Pievienots 05/04/2017