Pārlekt uz galveno saturu

Semināri un aktuālā informācija pētniecības datu pārvaldībai

Attēla autors: No LLU arhīva

20. aprīlī Tallinas Tehnoloģiju universitātē notiks starptautisks seminārs: “Open Research Data - the FAIRest Data is the Future of Science”.

 

Seminārs ir saistošs pētniekiem, doktorantūras studentiem, datu pārvaldītājiem, zinātnes administratīvajam personālam. Dalība ir bez maksas. Plašāka informācija un pieteikšanās pieejama šeit. Semināru varēs vērot arī tiešraidē.

Aicinām izskatīt iespējas piedalīties Pētniecības datu alianses (Research Data Alliance) organizētajos pasākumos, kas vērsti uz starptautisko sadarbību un datu infrastruktūras attīstību. Aktivitāšu saraksts pieejams šeit.

Sākot ar 2017. gadu visiem “Apvārsnis 2020” projektiem atvērti pētnieciskie dati ir obligāta prasība. Vairāk par šīm prasībām un ieteikumiem, kā arī OpenAIRE pakalpojumiem un mācību materiāliem pētniecības datu pārvaldībā var izlasīt šeit.

Pieejama projekta EUDAT mācību programma un Oksfordas Interneta institūta pētnieces Lauras Mollojas (Laura Molloy) materiālu kolekcija par pētniecības datu pārvaldību. Vairāk informāciju skatīt šeit.

2016.gadā Latvijā notika lekcija “Pētniecības dati un atvērtā zinātne Latvijā: izaicinājumi un iespējas” (Research Data Management and Open Science: Challenges and Opportunities for Latvia), kurā tika apskatīti pētniecības dati dažādos aspektos. Lekcijas video ieraksts pieejams šeit.

 

Pievienots 10/04/2017