Pārlekt uz galveno saturu

ALTUM un LLU turpina sadarbību lauku uzņēmējdarbības veicināšanai

Aprīlī pagarināts ilggadējais sadarbības līgums starp Latvijas Lauksaimniecības universitāti (LLU) un attīstības finanšu institūciju “Altum”, Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmiju (LLMZA) un LLU Attīstības fondu, kas paredz atbalstu lauku attīstības pētījumiem un zinātnes un prakses sadarbībai lauku uzņēmējdarbības veicināšanā.

Sadarbības līgums noslēgts ar mērķi veicināt zinātnes un prakses sadarbību, kopīgi rīkojot vispārizglītojošus sarīkojumus, sniedzot konsultācijas, rīkojot seminārus un konferences, nodrošinot publicitāti par uzņēmējdarbības atbalsta iespējām laukos, un veicināt lauku attīstību, zinātniskas izstrādnes, jaunatnes iekļaušanos zinātnē un valsts izaugsmē.

“Priecājamies, ka Attīstības finanšu institūcija “Altum” apzinās, kāda ir zinātnisko pētījumu loma lauku attīstībā un iedzīvotāju labklājības paaugstināšanā, līdz ar to sadarbība ar LLU, LMZA un LLU Attīstības fondu ir loģisks solis attīstības un labklājības veicināšanā lauku teritorijās. Tā ir mūsu kopīgā tradīcija un iespēja veicināt lauku attīstības projektu kreditēšanu, jauniešu iesaistīšanu zinātniskos pētījumos un novērtēt to ieguldījumu lauku attīstībā,” stāsta LLMZA prezidente Baiba Rivža.

“Lauksaimniecības pētījumu iespējas ir teju neizsmeļamas, un tāpat kā medicīnā vai jebkurā citā nozarē, pētījumi lauksaimniecības jomā ir būtiski, lai nozare attīstītos un modernizētos, kļūtu arvien efektīvāka. Sadarbojoties ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti veicinām tieši jauniešu iesaisti šajos pētījumos. Vienlaikus ieguldīsim kopīgus spēkus, lai pēc iespējas vairāk lauksaimnieku būtu informēti par valsts atbalsta iespējām lauksaimniecībai un lauku vides attīstībai kopumā,” skaidro Altum valdes loceklis Jēkabs Krieviņš.

Sadarbības līguma ietvaros jau aprīļa beigās tiks izsludināts ikgadējais jauno zinātnieku konkurss, kura mērķis ir veicināt zinātnisku pētījumu izstrādi lauku attīstības veicināšanai.  Interesentiem lūgums sekot līdzi aktuālajai informācijai LLU portālā www.llu.lv.

Altum

Pievienots 19/04/2017