Pārlekt uz galveno saturu

LLU dalība izstādē "Uzņēmēju dienas Zemgalē 2017"

Attēla autors: No LLU arhīva

28. un 29. aprīlī LLU fakultātes, Bulduru Dārzkopības vidusskola (BDV), Agroresursu un ekonomikas institūts (AREI), Dārzkopības institūts un LLU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļa (TEPEK) piedalīsies Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) organizētajās "Uzņēmēju dienas Zemgalē 2017", kas norisināsies Zemgales Olimpiskajā centrā (ZOC).

"Uzņēmēju dienas Zemgalē" ir kļuvušas par ikgadēju un gaidītu pasākumu, pulcējot ar katru reizi arvien lielāku dalībnieku un apmeklētāju skaitu. Šogad plānots, ka izstādē piedalīsies vairāk nekā 200 dalībnieki, kuri iepazīstinās klātesošos ar savu produkciju un pakalpojumu klāstu, lai iepriecinātu aptuveni 10 000 apmeklētāju no visas Zemgales. Uzņēmumiem dalība "Uzņēmēju dienās Zemgalē 2017" dod iespēju sevi pozicionēt arī kā potenciālo prakses vai nākotnes darba vietu, jo sadarbībā ar pašvaldībām plānots organizēt skolu jauniešu un studentu ierašanos. Ik gadu pasākuma dalībnieki ir arī augstskolas un vidējās profesionālās mācību iestādes, tādēļ pasākums būs sava veida atvērto durvju dienas nākotnes profesijas, darba vai prakses vietas izvēlē.

Uzņēmēju dienu ietvaros LLU piedalīsies vairākās aktivitātes. LLU TEPEK organizē LLU stendu, kurā abu dienu ietvaros  būs iespēja iepazīties ar  LLU izstrādnēm.

28. aprīlī plkst. 10.00 – 14.00 Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) sadarbībā ar LLU TEPEK organizē kontaktbiržu "Zinātnieks. Uzņēmējs. Sadarbība." Pasākumā varēs iepazīt mazo zinātnieku kalvi – FasTrackKids programmu četrās darbnīcās, saņemt konsultācijas komercializācijas jautājumos pie Latvijas Jauno zinātnieku apvienības un LLU TEPEK, kā arī tikties ar meža, lauksaimniecības, tehnisko, pārtikas, veterinārmedicīnas, vides un būvzinātņu, informācijas tehnoloģiju u.c. nozaru zinātniekiem.

Apmeklētājiem būs iespējams iepazīties un uzzināt par pneimatisko manipulatoru, 3D printera un biomasas pelnu utilizācijas iespējām, precīzās biškopības, viedo auto novietošanas un telpu mikroklimata identifikācijas risinājumiem, kā arī tiks demonstrēti jauni pārtikas produkti, gumiņbaktērijas, un gaismu spēles. Interesentiem būs ekskluzīva iespēja izmēģināt spēkus un pierādīt prasmes virtuālajā koku gāšanā ar harverstera simulatoru, kas ļaus nedaudz iejusties meža mašīnu operatoru ikdienas darbā. LLU pārstāvji prezentēs mobilo spektrofotometru Picarro G2508, kas ļauj vienlaikus veikt piecu siltumnīcefektu gāzes mērījumus – N2O. CH4, CO2, NH3 un H2O, hidroakustisko straumes mērītāju upēm un ezeriem, kā arī ūdens līmeņa mērītājus gruntsūdeņiem un virszemes ūdeņiem.

Savukārt Bulduru Dārzkopības vidusskola interesentiem piedāvās iespēju iepazīties ar dekoratīvo un ēdamo dārzkopības kultūru pavairošanu, Dārzkopības institūts prezentēs dabīgo sulu krāsu maģisko izmaiņu, kā arī papildus varēs iepazīties ar demonstrāciju par augļu spēju noturēties virs/zem ūdens. Agroresursu un ekonomikas institūts sniegs informāciju par kartupeļiem, prezentējot daudzveidīgas kartupeļu izmantošanas iespējas.

Uzņēmēji tiks informēti arī par vairākiem LLU īstenotajiem projektiem, un to ietvaros veiktajiem pētījumiem gan tos prezentējot LLU stendā, gan organizējot izstrādāto produktu degustācijas - Valsts Pētījumu Programma (2014.-2017.) "Lauksaimniecības resursi ilgtspējīgai kvalitatīvas un veselīgas pārtikas ražošanai Latvijā (AgroBioRes)" 4. virziena apakšvirzienā "Lauksaimniecības resursi ilgtspējīgai kvalitatīvas un veselīgas pārtikas ražošanai Latvijā" (4.2. apakšvirziens).

Izstādes apmeklētājiem būs unikāla iespēja nogaršot produktus, kas vēl tiek pārbaudīti un pilnveidoti LLU laboratorijās – ekstrudētus pākšaugus, kas tapuši EK 7 ietvara "EUROLEGUME" (No 61378) ietvaros

Kā arī uzņēmēju dienu ietvaros kontaktbiržā TEPEK organizēts tehnoloģiju pārneses  aktivitātes  EK 7 ietvara "LEANPROT" Systems biology platform for the creation of lean-proteome Escherichia coli strains projekta ietvaros.

Afiša
Pievienots 27/04/2017