Pārlekt uz galveno saturu

Studenti Jelgavā aicina uz starptautisko teātra festivālu “Divi maija vakari”

No 26. līdz 28. maijam LLU Studentu teātris Jelgavā aicina apmeklēt Starptautisko universitāšu teātru festivālu “Divi maija vakari”, kurā ar izrādēm piedalīsies universitāšu teātri no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Gruzijas. Festivāls iepazīstinās ar dažādu valstu universitāšu teātru darbību un izrādēm, teātri dažādās teātra mākslas valodās (kustību un klaunādes) un dažādās nacionālajās valodās, runājot par sev interesanto un nozīmīgo. Jauniešiem un Jelgavas Pilsētas svētku apmeklētājiem festivāls piedāvās izrādes dažādās valodās.

"Sadoties rokās, lai noturētos saknēs! Festivāla ideja ir veicināt interesi par teātri kā radošu, jēgpilnu laika pavadīšanas veidu, veidojot saikni starp dramaturģijas teātri un improvizācijas teātri, kas šobrīd jau 20 gadus populārs Latvijas skatītājam un aizsācies Jelgavas studentu teātrī. Mēs cenšamies veidot tiltu, saistot Jelgavas seno Ādolfa Alunāna teātraspēles tradīciju ar mūsdienīgi meklējošām teātra formām. Klasika mijas ar eksperimentiem,” par festivāla ieceri stāsta LLU Studentu teātra režisore Astra Kacena.

Viņa atklāj, ka iedvesma festivālam gūta no bronzas skulptūrstrūklakas “Jelgavas Students” Driksas upes krastmalā, kurai tēlnieks Kārlis Īle devis vārdu Jēkabs Ceriņš. Un tieši ceriņu ziedēšanas laikā zem Jelgavas Studenta ceriņziedos uzplaukušā lietussarga 2015. gada maijā – Jelgavas pilsētas 750 gadu jubilejā Jāņa Čakstes bulvārī 5a piedzima Latvijas universitāšu teātru festivāls „Divi maija vakari”, kas šogad pāraudzis Latvijas robežas un kļuvis starptautisks.

Teātra festivāls ir Jelgavas Studentu teātra atbalsta biedrības "MINIATRA” un LLU Studentu teātra iecere. Par festivāla simboliku izvēlēts ceriņu piecu lapu zieds, kura atrašana ikvienam saistās ar veiksmi un laimi. Savukārt aktiera laime ir spēles laime aizrautīgā izrādē.

Festivāla programmā ir 7 dažādas izrādes:

26.05.2017. plkst.19.00 LLU Studentu teātris ar “Parīzē es lidoju ar gaisa balonu” pēc A. Čehova “Ķiršu dārzs” motīviem. Režisors Kalev Kudu.

26.05.2017. plkst.21.00 RTU Studentu teātris “Spēle” ar Nikolo Makiavelli “Mandragora”. Režisors Romāns Grabovskis.

27.05.2017. plkst.12.30 LU Studentu teātris ar Robērs Tomā “Astoņas mīlošas sievietes”. Režisors Visvaldis Klinstons.

27.05.2017. plkst.16.00 RTU Studentu teātris “Kamertonis” ar R. Bredberijs “Likteņu vējš”. “A.Čaka sapņi un sāpes” pēc A. Čaka darbiem. Režisore Ludmila Stančika.

27.05.2017, plkst.20.00 Batumi Šota Rustavelli universitātes teātris “Teatroni” ar “Ģimenes idille”. Režisors Roin Dvali.

28.05.2017. plkst.13.30 Viļņas universitātes teātra Kinētiskā grupa “Caur ķermeni”. Režisors Andrius Pulkauninkas.

28.05.2017. plkst.15.00 Tartu universitātes teātris ar “Polārzvaigznes vilinājums” pēc A. Valton stāstu motīviem. Režisors Enors Niinenmāg. Izrāde būs skatāma Jelgavas kultūras namā.

Visas izrādes, izņemot pēdējo festivāla izrādi, būs skatāmas LLU Studentu teātra mājīgajās telpās J. Čakstes bulvārī 5a, Jelgavā.

Festivālu atbalsta Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde KULTŪRA, LLU ,Jelgavas pilsētas Dome, Latvijas Kultūras ministrija un Zemgales NVO.

divi maija vakari
Pievienots 23/05/2017