Pārlekt uz galveno saturu

Jau 16. reizi Dārzkopības institūts ielūdz uz koncertu Ceriņu dārzā

27. maijā plkst. 18.00 Dārzkopības institūta dārzā, kur atrodas lielākais ceriņu stādījums Latvijā, kā arī viena no plašākajām ceriņu kolekcijām pasaulē, skanēs klasiskās mūzikas koncerts “Klasika ceriņos” ar skaistākajām operu ārijām un neopolitāniešu mīlas dziesmām un liriku.

Šogad Kultūras dienu Ceriņu dārzā 2017 ietvaros melodisko un krāšņo mūziku izpildīs mūziķi – Kristīne Zadovska, Miervaldis Jeņčs, Jūlija Vasiljeva, Laura Grecka, Mihails Čuļpajevs, Kalvis Kalniņš, Latvijas Nacionālā Simfoniskā orķestra mūziķu grupa Raimonda Ozola vadībā un pie klavierēm būs pianiste Laila Holberga. Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs.

Ceriņu koncerts ik gadu pulcē mūzikas un ceriņu mīļotājus no Latvijas un ārvalstīm. Klasiskās mūzikas baudītājs bija arī selekcionārs Pēteris Upītis, kurš savulaik izveidojis ceriņu dārzu Dobelē, un koncerti dārzā - ceriņu ziedēšanas kulminācijā - ir viņa dzīves laikā sākta tradīcija. Savulaik kora koncertus pēc talkošanas dārzā sniedza kora “Tēvzeme” dziedātāji, taču tajos bija tikai viens klausītājs – Pēteris Upītis.

Lai gan toreiz koncertēšana dārzā nebija paredzēta plašam klausītāju lokam, skaistā ideja atdzima 2002. gada maijā, kad ceriņu dārzā mūzikas skaņas ienesa Latvijas Nacionālās operas solisti, pieci tenori – Kārlis Zariņš, Jānis Sproģis, Guntars Ruņģis, Miervaldis Jenčs, Nauris Puntulis - un Dobeles rajona skolotāju koris “Sidrabe” ar māksliniecisko vadītāju Jāni Zirni.

Lai koncertētu skaistajā ceriņu dārzā, 16 gadu laikā Dobelē ir viesojušies Latvijā un pasaulē zināmi mūziķi un operdziedātāji, no kuriem ikviens ir ļāvis Pētera Upīša dibinātajam dārzam iemirdzēties ne tikai krāšņās krāsu un smaržu, bet arī skaņu vibrācijās.

Savukārt svētdien, 28. maijā plkst. 12.00 dārzā viduslaiku un renesanses dejas ziedošajos ceriņos dejos Seno deju grupa “Ballare”.

Dārzkopības institūta plašajā dārzā šobrīd zied ābeles un tikko ir uzplaukuši ceriņi. Dārzs ir atvērts apmeklētājiem katru dienu. Turklāt selekcionāra Pētera Upīša piemiņas muzejā līdz oktobrim aplūkojama Māra Subača izstāde “Domu dārzs”.

Dārzkopības institūts atrodas Graudu ielā 1, Dobelē.

Koncerta atbalstītāji: VAS "Latvijas Valsts Meži".

logo

Pievienots 24/05/2017