Pārlekt uz galveno saturu

Traktordienās LLU studenti palīdz iejusties mērnieka un vides speciālista "ādā"

25. un 26. maijā Tērvetē tika aizvadītas “Traktordienas 2017”, kur lauksaimniecības nozares pārstāvji un citi interesenti varēja iepazīties ne tikai ar jaunākajiem tehnoloģiju risinājumiem, bet arī LLU studentu vadībā apgūt dažas no mērniekiem un vides speciālistiem piemītošām prasmēm.

Traktordienu ietvaros LLU Mūžizglītības centra un Vides un būvzinātņu fakultātes pārstāvji Zane Zeltiņa, Jovita Pilecka, Kristīne Stendzeniece, Agnese Kārkliņa, Rūta Prīverte un Gatis Balodis pasākuma apmeklētājus iepazīstināja ar ūdens filtru izveidi un mērniecības pamatiem.

Dalībnieki varēja veikt mērījumus ar tahimetru un teodolītu, mēģinot iejusties kvalificēta mērnieka “ādā”. Ikvienam bija iespēja noteikt attālumu “ar aci” kādam noteiktam priekšmetam, bet pēc tam to nomērīt ar mērinstrumentu. Tāpat ikvienam dalībniekam bija iespēja iztēloties, ka viņš ir nonācis mežā, bet ir aptrūcies dzeramais ūdens, tādēļ no pieejamajiem materiāliem tika veidoti ūdens filtri. Dienas laikā tika uztaisīti ap 100 ūdens filtriem.

"Paralēli radošajām darbnīcām, kurā iepazīstinājām Traktordienu apmeklētājus ar mērnieka un vides speciālista darba specifiku, interesentiem stāstījām par studiju iespējām, ko piedāvā LLU. Ņemot vērā pasākuma interesentu loku, lielāka interese tika izrādīta par Lauksaimniecības fakultātes un Vides un būvzinātņu fakultātes studiju programmām,” stāsta LLU Mūžizglītības centra pārstāve Zane Zeltiņa.

Traktordienu norisi LLU studenti un Mūžizglītības centrs atbalsta jau vairākus gadus. Turklāt ne tikai piedāvājot aktivitātes pasākuma apmeklētājiem un informējot par studiju iespējām LLU, bet kā brīvprātīgie palīdzot pasākuma organizēšanā. Jau iepriekš informējām, ka Lauksaimniecības fakultātes studentes veica apsekojumus Traktordienām sagatavotajos izmēģinājumu laukos.

Pievienots 01/06/2017