Pārlekt uz galveno saturu

Izlaidumā diplomus saņem 26 jaunie vetārsti

27. jūnijā pēdējo izlaidumu 2017. gadā atzīmēja LLU Veterinārmedicīnas fakultāte (VMF). Šogad otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu “Veterinārmedicīna” absolvēja 26 jaunie vetārsti.

“Domājat, ka strādāsiet ar dzīvniekiem? Nē! Jūs esat kā tulki, posms starp cilvēku un dzīvnieku. Jūs strādāsiet tikai ar cilvēkiem, bet tās prasmes, kas ir jūsu pirkstos, rokās un tas, ko spējat “nolasīt” no dzīvnieka, palīdzēs darbā ar cilvēkiem. Novēlu, lai jums ir labi klienti, kuri vienmēr saprot, ko jūs viņiem stāstāt; lai viņi mīl savus dzīvniekus tikpat ļoti kā dzīvnieki mīl viņus, tad starp jums trijiem izveidosies vislabākā sadarbība,” absolventiem teica Latvijas Veterinārārstu biedrības priekšsēdētāja Māra Viduža.

Arī LLU rektore, profesore Irina Pilvere jaunajiem veterinārārstiem atgādināja, ka viņu izvēlētā profesija ir sarežģīta: “Jūsu pacienti nekad nevarēs pateikt, kur un kā viņiem sāp un kas vispār viņiem kaiš. Es ceru, ka ar savām zināšanām un prasmēm jūs spēsiet atrisināt katru gadījumu un palīdzēt ikvienam pacientam.” Rektore arī atgādināja, ka iegūtais veterinārārsta diploms jaunajiem speciālistiem paver plašas karjeras iespējas gan darbā ar lauksaimniecības dzīvniekiem lopkopības saimniecībās, gan ar mīļdzīvniekiem veterinārajās praksēs, gan arī sniedz iespēju strādāt valsts iestādēs – ministrijās, Pārtikas veterinārajā dienestā u. c.

Neskatoties uz sarežģītajām studijām, vairāki no absolventiem studiju laikā aktīvi darbojušies Studējošo pašpārvaldē un citās ārpusstudiju aktivitātēs. Rektores pateicības rakstu saņēma LLU sieviešu kora “Liepa” dziedātāja Kristiāna Gadzāne un Studentu folkfestivāla dzejniece Rūdolfa jeb Maija Baškevica.

VMF dekāns, profesors Ilmārs Dūrītis pateicās absolventu vecākiem par atbalstu saviem bērniem studiju laikā, kuri ar savām zināšanām un vērtībām ir bagātinājuši fakultāti, mācībspēkus un universitāti kopumā. Tāpat arī dekāns izteica pateicību fakultātes mācībspēkiem. “Pasniedzēji ir kā fakultātes vietējie iedzīvotāji, kuri ik dienu dzīvo un strādā VMF ēkā. Un tā ir skaista misija katru gadu savās mājās uzņemt jaunus cilvēkus un redzēt, kā no pirmā kursa studenta, bailīga un nepārliecināta vidusskolas absolventa, rodas jauns, pārliecināts, spējīgs veterinārārsts – kolēģis,” izlaidumā teica VMF dekāns I. Dūrītis. Savukārt Latvijas Veterinārārstu biedrības priekšsēdētāja M. Viduža mācībspēkus sveica ar jauno “ražu”. “Ja Latvijas laukos ražu parasti novāc rudenī, tad pasniedzējiem ražas novākšanas laiks ir izlaidums, jo jūsu darba augļi ir studenti un gala produkts – absolvents. Jo vairāk darba ieguldāt jaunā kolēģa veidošanā, jo labāks un nobriedušāks šis auglis sanāk. Liels paldies par ieguldīto darbu un kā saka senie latvieši – ko sēsi – to pļausi,” piebilda Latvijas Veterinārārstu biedrības priekšsēdētāja M. Viduža.

Izlaiduma noslēgumā Klīniskā institūta direktore, asociētā profesore Līga Kovaļčuka jaunajiem absolventiem atgādināja: “Jūs mums neesat “vieni no”, bet – mūsējie, tāpēc vienmēr būsim jums sasniedzamā attālumā. Taču atcerieties, ka jūs pārstāvat vienu no vishumānākajām profesijām; tā ir profesija ar ļoti augstiem ētikas standartiem. Nesiet veterinārārsta vārdu godīgi, stalti un ar augsti paceltu galvu! Ja domās un ticībā būsiet brīvi, tad būsiet mīlēti un cienīti,” tā L. Kovaļčuka. “Jūs esat tie cilvēki, kuri pieņems lēmumus, kas ietekmē dzīvas radības un sabiedrību. Šiem lēmumiem jābūt balstītiem uz sirdsapziņu un godaprātu, jo šādi cilvēki ir vajadzīgi profesijai, universitātei un valstij. Neļaujiet nevienam "apgriezt sev spārnus" un nekļūstiet par "spārnu apgriezējiem" citiem,” jaunajiem veterinārārstiem novēlēja dekāns, profesors Ilmārs Dūrītis.

Pievienots 27/06/2017