Pārlekt uz galveno saturu

ESAF studenti prezentē Kaldabruņas attīstības vīziju

8. jūlijā Kaldabruņā notika siena skulptūru atklāšana un LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) Vasaras skolas "Būvējam kopienu. Tās sociāli, ekonomiskie un kultūrvides aspekti praksē” noslēgums. Iepriekšējās nedēļas laikā ekonomikas, socioloģijas un vadībzinātņu studenti kopā ar mācībspēkiem praktizēja dažādu sociālo izpētes metožu pielietojumu un veidoja Kaldabruņas attīstības vīzijas, ar kurām siena skulptūru parka apmeklētājus iepazīstināja tā atklāšanā.

Vasaras skolas organizētajās lekcijās un aktivitātēs, kuras vadīja LLU mācībspēki, piedalījās gan studenti, gan Kaldabruņas iedzīvotāji. To mērķis bija sniegt ikvienam interesentam informāciju par praktiski īstenojamām pētniecības metodēm, lai izzinātu savas kopienas un tās teritorijas iespējas un kopīgi veidotu attīstības vīziju un iespējamos darbības virzienus.

Līdz ar to paralēli teorētiskām nodarbībām ESAF studenti izmantoja iegūtās zināšanas un veica Kaldabruņas izpēti, par kuras rezultātiem informēja Kaldabruņas iedzīvotājus siena skulptūru atklāšanas pasākuma laikā.

“Studenti, darbojoties grupās, bija izpētījuši un sagatavojuši vietējo resursu karti, stāstīja, ko uzzinājuši intervijās un sarunās ar dažāda vecuma vietējiem iedzīvotājiem, kā arī iepazīstināja visus ar savu Kaldabruņas attīstības vīziju. Īpaši vēlos pateikties trīs studentēm – Viktorijai Upnerei, Elvitai Prokofjevai un Alīnai Rozenvaldei -, kuras par savas izpētes rezultātiem stāstīja ne tikai kaldabruņiešiem, bet arī pasākuma viesiem no dažādām Latvijas vietām – Jēkabpils, Daugavpils, Rīgas,” stāsta viena no Vasaras skolas lektorēm Ženija Krūzmētra.   

Paralēli pētnieciskajam un studiju darbam ESAF mācībspēki un studenti visas nedēļas laikā iesaistījās siena skulptūru veidošanā un sniedza atbalstu Kaldabruņas iedzīvotājiem jau desmito Siena dienu organizēšanā. Tādējādi trīs siena skulptūras siena skulptūru parkā ir LLU mācībspēku un studentu veidotas, no kurām vienā ir attēlots Jelgavas simbols “Alnis”.

Plānots, ka rudenī – jaunā studiju gada sākumā – ESAF tiks organizēts seminārs, kurā Vasaras skolas dalībnieki kā jaunie pētnieki dalīsies savā pieredzē.

ESAF Vasaras skola “Būvējam kopienu. Tās sociāli, ekonomiskie un kultūrvides aspekti praksē” ir pirmā fakultātes ārpus studiju vides organizētā aktivitāte, kuras ietvaros ekonomikas, socioloģijas un vadībzinātņu studentiem bija iespēja pilnveidot pētniecības prasmes. Tā veidota sadarbībā ar biedrību “Ūdenszīmes” un tās vadītāju Ievu Jātnieci.

Interesenti, kuri vēlas piedalīties līdzīgā Vasaras skolā nākamgad, aicināti sazināties ar skolas organizatoriem – ESAF mācībspēkiem Dinu Biti, Ženiju Krūzmētru, Gintu Kronbergu un Ainu Mušku.

Pievienots 10/07/2017