Pārlekt uz galveno saturu

LLU izcilniece Rūta Stumpe: “Esmu diezgan paškritiska, tāpēc arī labie rezultāti neizpalika”

Rūta Stumpe pirms nepilna mēneša absolvēja LLU Tehniskās fakultātes (TF) studiju programmu "Mājas vide izglītībā” un ir vienīgā no savas fakultātes, kura šogad ieguva diplomu ar izcilību, studiju laikā uzrādot vidējo atzīmi 9,4 balles. Bakalaura darbu, kurā Rūta pētīja viedierīču izmantošanu skolēnu mācību sasniegumu veicināšanā Mājturības un tehnoloģiju un Vizuālās mākslas mācību stundās 6. klasē, komisija novērtēja ar 10 ballēm un piešķīra profesionālo bakalauru izglītībā.

Rūtas dzimtā puse ir Alojas novada Ozolmuižas. Izcilniece pamatskolas gadus aizvadīja Ozolmuižas pamatskolā, savukārt vidējo profesionālo izglītību ieguva Rīgas Pārtikas ražotāju vidusskolā, kur ieguva interjera dizaina speciālista profesiju. Skolas laikā viņai ļoti paticis sports, savukārt profesionālajā vidusskolā iepatikās arī kompozīcija.

Pēc vidusskolas absolvēšanas Rūta dokumentus biju iesniegusi vairākās augstskolās, bet “budžeta vietā” tikai vienā no Rīgas augstskolām un Jelgavā. Tā kā Rūta bija nogurusi no dzīves Rīgā un vēlējās pārmaiņas, izvēlējās studijas Jelgavā, ko līdz šim absolvente nav nožēlojusi: “Vēlējos mācīties pedagoģiju, tā nu sanāca, ka to māca tieši TF”.

Rūta studiju laikā neatlaidīgi mācījās un ne velti par aktīvu sabiedrisko darbību un labām sekmēm ir saņēmusi valsts stipendiju, Mirdzas Oškalnes, Gunta Rudzīša un vienreizējo Marijas Ozoliņas – Ķeņģes stipendijas. Viņas brīvais laiks no studijām aizritēja jauniešu deju kolektīvā JDK „Skalbe,” kur iepazinusies ar daudz jauniem cilvēkiem no visas Latvijas, kuri nu jau kļuvuši par labiem draugiem.

“Studiju laikā ieguvu pārliecību par saviem spēkiem un iemācījos pastāvēt par savu viedokli, kā arī aizstāvēt to. Izcilības diploms nevienu brīdi nebija mans mērķis, mācījos sevis dēļ. Esmu diezgan paškritiska, tāpēc arī labie rezultāti neizpalika,” stāsta Rūta.

Rūtas zināšanas un attieksmi pret darbu ir novērtējuši viņas novadnieki, jo pašlaik jaunā absolvente jau ir sākusi darba gaitas Alojas novada sporta skolā un pilda direktora vietnieces pienākumus. Pati gan atzīst, ka, iespējams, ceļš uz Jelgavu nekur nepazudīs - ja būs iespējams studijas apvienot ar darbu, Rūta turpinās studēt maģistrantūrā.

Pievienots 21/07/2017