Pārlekt uz galveno saturu

Notiks LLU pirmkursnieku stafete “...pa Jelgavu kāds students klīst”

Attēla autors: No LLU arhīva

20. septembrī plkst. 17.00 jau piekto reizi norisināsies LLU Sporta centra organizētā pirmkursnieku stafete "... pa Jelgavu kāds students klīst”, kur aicināti piedalīties visu fakultāšu jaunie entuziasti, lai dodos pretim savas fakultātes uzvarai vienotā, patriotiskā un studentiskā cīņā.

Pirmkursnieku skrējiens pirmo reizi tika organizēts 2013. gada 18. septembrī par godu LLU 150 gadu jubilejai. Skrējienā piedalās visu fakultāšu pirmkursnieki, veidojot fakultāšu komandas. Katru fakultāti pārstāv trīs jaunieši un trīs jaunietes, kuri "studenta formā" – ar žaketi, lietussargu un grāmatu rokās - šķērso Mītavas tiltu no Pasta salas, finišējot pie skulptūras "Jelgavas students". Viens komandas dalībnieks stafetes laikā veic aptuveni 150 m garu stafetes posmu.

Skrējiena ideja veidota, iedvesmojoties no skulptūras "Jelgavas students", kas tika atklāta 2013. gada 2.  septembrī Jelgavā pie Mītavas tilta. Tās tēlnieks Kārlis Īle atainojis studentu ar žaketi, lietussargu un grāmatu rokās. 2,25 metrus augstā skulptūra veidota no bronzas, tā sver aptuveni 450 kg. Tēlainais Jelgavas students iemūžināts, ejot pa peļķēm, kas veidotas no tērauda, bet pa lietussargu tek ūdens. Pats mākslinieks "Jelgavas studentam" devis vārdu Jēkabs Ceriņš. Studenta lietussarga rokturim ir īpašs spēks – jāievēlas vēlēšanās un jāpieskaras rokturim, tad tā piepildīsies.

Stafetes organizatori aicina stafetes dalībniekus un skatītājus ierasties pie strūklakas "Jelgavas students" laicīgi, jo starta šāviens tiks dots precīzi plkst. 17.15. Komandas sastāvu organizēšana notiks sacensību norises vietā īsi pirms plkst 17:00. Papildus informāciju par stafeti un pieteikšanās kārtību var uzzināt, rakstot e-pastu: mlindenbaums@inbox.lv.

Pagājušajā gadā uzvarētāju laurus pirmo reizi plūca Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) pirmkursnieku komanda. Savukārt godpilno otro vietu izcīnīja Lauksaimniecības fakultātes (LF) pārstāvji, bet trešajā vietā līdzīgi kā aizpagājušajā gadā atkal ierindojās Vides un būvzinātņu fakultātes (VBF) pirmkursnieki.

Stafetes trase.

Afiša

 

Pievienots 14/09/2017