Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LLU" piedzīvo zaudējumu

Attēla autors: No LLU arhīva

Vakar, 20. septembrī, Rīgā, Mogo ledus hallē HK “Zemgale/LLU” aizvadīja Optibet hokeja līgas spēli ar HK “Mogo”. Jelgavnieki labi uzsāka spēli, bet ar otro trešdaļu zaudēja iniciatīvu un bija spiesti ciest pirmo sezonas zaudējumu ar rezultātu 0:4.

Pirmajās spēles minūtēs HK “Zemgale/LLU” pārņēma spēles vadību un burtiski “iespieda” ledus saimniekus aizsardzības zonā. Vismaz aiziet tālāk par vidējo līniju rīdziniekiem bija ārkārtīgi sarežģīti. Jelgavnieku spiediens noplaka līdz ar noraidījumu astotajā minūtē un turpināja mazināties līdz trešdaļas beigām. Pēdējā trešdaļas minūtē Ronalds Cinks izdarīja precīzu un tālu metienu un atklāja spēles rezultātu – 0:1.

Otrā trešdaļā HK “Mogo” jau bija pilnībā atguvušies un spēja kontrolēt ripu un pārņemt spēles iniciatīvu. Jelgavniekiem krietni grūtāk klājās ar piespēlēm, un tāpēc arī metienu skaits uz vārtiem mazinājās. Astotajā minūtē HK “Mogo” izmantoja vairākumu, lai Edgars Kurmis no vārtu priekšas dubultotu gūto vārtu skaitu – 0:2. Trīspadsmitajā minūtē aizsargs Jānis Bullītis, atstāts bez pieskatīšanas, panāca rezultātu – 0:3. HK “Zemgale/LLU” paņēma 30 sekunžu pārtraukumu, bet tā arī nespēja atgūt kontroli par ripu.

Trešajā trešdaļā jelgavnieki bija saņēmušies uz revanšu, bet kļūdas saspēlē neļāva to izdarīt pilnvērtīgi. HK “Mogo” tikmēr varēja brīvi valdīt uz laukuma un spēles četrpadsmitā minūtē, izmantojot vairākumu, ar Rūdolfa Prūša gūtiem vārtiem panāca rezultātu – 0:4. Līdz trešdaļas beigām HK “Zemgale/LLU” neizdevās atspēlēties un nācās atzīt zaudējumu ar nepatīkamu rezultātu.

Nākamo spēli HK “Zemgale/LLU” aizvadīs uz mājas ledus Jelgavas ledus hallē un tiksies ar HK “Liepāja/Optibet”. Spēles sākums plkst. 17.30.

Pievienots 21/09/2017