Pārlekt uz galveno saturu

Norisinājies pirmais jauno studentu seminārs „LLU&Chill”

Attēla autors: No LLU arhīva

No 15. līdz 17. septembrim Bulduru Dārzkopības vidusskolā (BDV) pirmo reizi notika LLU Studējošo pašpārvaldes (SP) organizēts pirmkursnieku seminārs "LLU&Chill”, ko apmeklēja vairāk kā 40 jaunie LLU studenti. Semināra mērķis bija iepazīstināt pirmā kursa studentus ar studiju procesu, studentu dzīvi, veicināt to aktivitāti LLU vidē, motivēt jauniešus darboties gan fakultāšu, gan LLU Studējošo pašpārvaldēs, kā arī iepazīstināt ar LLU vadību un palīdzēt iepazīt LLU darbības struktūru.

Lai seminārs norisinātos veiksmīgi, tad idejas autore izveidoja sešu cilvēku komandu, kura, apvienojot savas un līdzcilvēku intereses, izveidoja pasākumu, kas vienlaikus jaunajiem studentiem būtu izglītojošs, motivējošs un arī izklaidējošs. Seminārs norisinājās trīs dienas, kas tika aizvadītas nopietnā, aktīvā un arī ikdienišķā gaisotnē. Lai seminārs norisinātos veiksmīgi, par tā atmosfēru rūpējās LLU lektori – Aigars Laizāns, Lāsma Līcīte, Lana Janmere, Aija Mataite, Alīna Aminova, Ņikita Beluško un Zane Zvirgzdiņa, kuri studentiem stāstīja par dažādiem dzīves izaicinājumiem, par motiviāciju un mudināja nepadoties un sasniegt pēc iespējas vairāk gan studiju procesā, gan ārpusstudiju dzīvē.

Lai otrās dienas rītā iekustinātu pirmkursniekus un organizatorus, tika rīkota rīta vingrošana, lai ikviens no klātesošajiem izvingrinātu locītavas un prātu pie skanīgas mūzikas. Pēc lustīgās rīta vingrošanas un sātīgām brokastīm pirmkursnieki piedalījās LLU studiju prorektora Aigara Laizāna lekcijā, kas iekustināja dalībnieku prātus nākamajai semināra lekcijai.

Semināra noslēgumā tika diskutēts gan ar dalībniekiem, gan ar organizatoriem par pozitīvajiem un negatīvajiem aspektiem pasākuma laikā. Kopumā tika saņemti daudz labu un motivējošu vārdu gan par rīkoto pasākumu, gan par semināra autores ideju. Jaunie studenti bija apmierināti un gatavi iesaistīties gan LLU, gan studentijas dzīvē.

Seminārs "LLU&Chill” sniedza prieku, iedvesmu, jaunus kontaktus un spilgtas atmiņas ne tikai dalībniekiem, bet arī organizatoru komandai. Lielu paldies vēlamies teikt semināra galvenajiem organizatoriem – Paulai Elīzai Valdmanei (PTF) un Ainai Tomsonei (ITF) . Un, protams, īpaši lielu paldies vēlamies teikt organizatoru komandai – Sarmītei Lavirovičai (PTF), Rihardam Goldmanim (ITF), Ņikitam Beluško (MF), Endijai Marakai (VMF), Ellai Sorokinai (VMF), Edgaram Iecelniekam (MF), Gvido Bērziņam (TF), Aleksejam Orlovam (ITF) Aleksandrs Starikovs (PTF), Elvis Krivišs (PTF) un Mārtiņš Vilsons(ESAF).

Esam gandarīti un pateicīgi mūsu "LLU&Chill semināra fantastiskajiem sponsoriem - Cannelle Bakery, OTTO Pusdienu restorānam, Kreklu krogam, Silvai, Picu Darbnīcai, Knockout Barbershop, Herkulesss, Hanzas Maiznīcai, Bauskas Alum, Red Bull, Optio, Dailes teātrim, Karameļu darbnīcai, Latvijas Pienam un Dinamo Rīga par gardajiem produktiem kafijas pauzēs, bagātīgi klātajām zviedru galdam brokastīm un lieliskajām dāvanām semināra lektoriem un popielas uzvarētājiem. Mēs, LLU SP, ļoti novērtējam Jūsu sniegto atbalstu.

Ceram, ka dalībnieki joprojām jūt gandarījumu par piedzīvoto un ikviens apdomās iespēju kļūt par daļu no kaut kā vairāk, lai celtu gan LLU tēlu, tās labklājību un sevi.

Pievienots 21/09/2017