Pārlekt uz galveno saturu

Šogad stafetē “... pa Jelgavu kāds students klīst” uzvar VBF

Attēla autors: No LLU arhīva

20. septembra vakarā jau piekto reizi norisinājās LLU Sporta centra organizētā pirmkursnieku stafete "... pa Jelgavu kāds students klīst", kurā šogad piedalījās piecu fakultāšu pirmkursnieku komandas, kas devās pretim fakultātes uzvarai vienotā, patriotiskā un studentiskā cīņā.

Pirmkursnieku komandas trīs puišu un trīs meiteņu sastāvā sacentās veiklībā, tādējādi katrs veica 150 metrus garu stafetes posmu, šķērsojot Pasta salas un Mītavas tiltus un finišējot pie strūklakas "Jelgavas students". Arī šogad neatņemamas stafetes dalībnieku "aprīkojuma" sastāvdaļas bija studenta žakete, lietussargs un grāmatu saišķis, kuri katram dalībniekam bija jānodod nākamajam dalībniekam stafetes kontrolpunktos.

Uzvarētāju laurus šogad plūca Vides un būvzinātņu fakultātes (VBF) pirmkursnieku komanda, kuras sastāvā startēja Evija Rudzīte, Agnese Vasiljeva, Samanta Trektere, Gustavs Grūtups, Sandis Āboliņš un Otto Pēteris Pirtnieks. Savukārt godpilno otro vietu izcīnīja Meža fakultātes (MF) pārstāvji – Sindija Žīgure, Katrīna Mierkalne, Alise Bleive, Ignātijs Mihailovs, Ingus Ivanovs un Edijs Oļehnovičs. Bet trešajā vietā ierindojās Tehniskās fakultātes (TF) pirmkursnieki – Inita Upīte, Anna Veismane, Elīna Balode, Aivis Lavrovs, Jevgēnijs Hnikins un Renārs Stančiks. 

Pieticīgāku sniegumu rādīja pagājušā gada uzvarētāji – Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte (ESAF), kas finišēja kā ceturtie, un Pārtikas tehnoloģijas fakultātes (PTF) komanda, kas arī šogad stafetē ieguva 5. vietu. Jāpiebilst, ka ITF komandas puiši bija ieradušies pārstāvēt savas fakultātes godu, bet diemžēl savas komandas biedrenes tā arī nesagaidīja, savukārt skrējienā nepiedalījās Veterinārmedicīnas (VMF) un Lauksaimniecības fakultātes (LF).

Stafetes skrējiens šogad pirmo reizi LLU pirmkursnieku turnīrā tiek ieskaitīta kā atsevišķs sporta veids un turklāt pie katra dzimuma kopvērtējuma tabulas.

Skrējiena ideja veidota, iedvesmojoties no skulptūras "Jelgavas students", kas tika atklāta 2013. gada 2.  septembrī Jelgavā pie Mītavas tilta. Tās tēlnieks Kārlis Īle ir atainojis studentu ar žaketi, lietussargu un grāmatu kaudzi rokās. 2,25 metrus augstā skulptūra veidota no bronzas, tā sver aptuveni 450 kg. Tēlainais Jelgavas students iemūžināts, ejot pa peļķēm, kas veidotas no tērauda, bet pa lietussargu tek ūdens. Pats mākslinieks "Jelgavas studentam" devis vārdu Jēkabs Ceriņš. Studenta lietussarga rokturim ir īpašs spēks – jāievēlas vēlēšanās un jāpieskaras rokturim, tad tā piepildīsies. 

Pievienots 21/09/2017