Pārlekt uz galveno saturu

LLU vecāko kursu studenti un absolventi aicināti pieteikties izglītības programmā Iespējamā misija

Attēla autors: No LLU arhīva

No 2. oktobra līdz 1. decembrim Iespējamā misija (IM) aicina pieteikties spējīgākos augstskolu absolventus un profesionāļus dalībai programmā. Jau desmit gadus IM ir iespēja pēc augstskolas absolvēšanas darīt jēgpilnu darbu, divus gadus strādājot skolās par skolotājiem, kā arī pilnveidot un attīstīt savas līderības prasmes IM mācību programmā.

Šogad, aicinot potenciālos dalībniekus pievienoties motivētajai un mērķtiecīgajai skolotāju kopienai, IM vēlas mudināt sabiedrību novērtēt skolotāju profesijas nozīmīgumu un ieguldījumu bērnos un Latvijas izaugsmē.

"Sociālajos tīklos esam raduši dalīt atzinību paziņām un draugiem spiežot “Like”, tā ir viegli piešķirama, taču ātri gaistoša un aizmirstama atzinība. Tāpēc, atzīmējot IM desmitgadi, vēlamies uzsvērt, ka laba skolotāja paveiktais darbs saņem īstu un patiesu bērnu novērtējumu, un arī sabiedrībai kopumā vajadzētu biežāk un skaļāk paust atzinību skolotājiem, kuri liek pamatu katra bērna un līdz ar to visas Latvijas nākotnei. Ar pozitīvu attieksmi un patiesu atzinību mēs varam celt skolotāja profesijas prestižu, lai motivētu gan esošos, gan jaunos pedagogus izcili veikt savu darbu," uzskata IM direktors Kārlis Andersons.

"Man ir pārliecība, ka būt par skolotāju ikvienam bērnam Latvijā, arī maniem, ir viena no nozīmīgākajām un līdz ar to arī prestižākajām lietām, ko cilvēks var darīt. Laba skolotāja iedotās prasmes, attieksmes un vērtības bērni pavairo tūkstoškārtīgi, izaugot pārliecībā, ka nav nesasniedzamas virsotnes. Savu skolotāju atceras un ciena visu mūžu, to nevar novērtēt par zemu!” uzsver kvantu fiziķis, asoc. prof. Vjačeslavs Kaščejevs, kurš kampaņas ietvaros pauž arī savu atzinību skolotāja darbam.

IM dalībnieki divus gadus strādā Latvijas skolās par pilna laika skolotājiem un pasniedz savai augstākajai izglītībai atbilstošus mācību priekšmetus. Līdztekus darbam skolā dalībnieki intensīvi mācās, lai attīstītu savas pedagoģijas zināšanas un līderības prasmes, kā arī saņem profesionālu atbalstu, kas ir īpaši svarīgs jaunam skolotājam. Pēc programmas absolvēšanas dalībnieki iegūst tiesības turpināt darbu skolā.

IM jau desmit gadus piesaista, sagatavo un atbalsta darbam skolās labākos augstskolu absolventus, izvērtējot gan pretendentu akadēmiskos sasniegumus, gan motivāciju darbam skolā un vēlmi mācīties pašiem. Līdz šim skolām piesaistīti 165 šādi skolotāji, no kuriem 79% turpina darbu izglītībā arī pēc programmas absolvēšanas.

Pieteikties IM var pēdējā kursa studenti un absolventi, aizpildot pieteikšanās anketu. Vairāk informācijas par nosacījumiem, atlases procesu un pieteikuma anketu atradīsiet ŠEIT.

Jau 10 gadus Iespējamā misija strādā, lai nodrošinātu kvalitatīvu izglītību katram bērnam Latvijā, radot nepieciešamās pārmaiņas klasēs, skolās un sabiedrībā. Esam pārliecināti, ka kvalitatīvas izglītības pamats ir labs skolotājs. Pateicoties Swedbank un citu atbalstītāju ziedojumiem, 10 gadu laikā Latvijas skolām ir izdevies piesaistīt un atbalstīt 166 mērķtiecīgus skolotājus, no kuriem 79% turpina darboties izglītības jomā arī pēc divu gadu dalības Iespējamās misijas programmā.

Vairāk informācijas: http://www.iespejamamisija.lv

Papildu informācijai:

Aija Brikše

Dalībnieku piesaistes, atlases un mārketinga vadītāja

E-pasts: Aija.brikse@iespejamamisija.lv

Tālrunis: +371 29767615

Pievienots 02/10/2017