Pārlekt uz galveno saturu

LLU noslēdz sadarbības līgumu ar Basketbola klubu „Jelgava”

17. oktobrī LLU Jelgavas pilī tika svinīgi noslēgts sadarbības līgums starp universitāti un Basketbola klubu „Jelgava”, kas paredz būtiskas izmaiņas kluba nosaukumā. Turpmāk tas būs BK „Jelgava/LLU” un savu pirmo spēli ar jauno nosaukumu aizvadīs jau šovakar.

„LLU vienmēr bijušas svarīgas sporta tradīcijas un šobrīd esam viena no retajām universitātēm, kura nodrošina saviem studentiem sporta aktivitāšu iespējas. Līguma noslēgšana ne tikai paplašinās mūsu studentu iespējas būt fiziski aktīviem, bet arī ļaus labiem sportistiem, tai skaitā basketbolistiem, iegūt labu izglītību kādā no universitātes īstenotajiem studiju virzieniem un popularizēt LLU vārdu,” stāsta LLU rektore Irina Pilvere.

Noslēgtais līgums paredz sadarbību, kas veicinās basketbola, izglītības un veselīga dzīvesveida popularizāciju, kā arī abu pušu atpazīstamību un sociālo piederību Jelgavas pilsētai gan Latvijā, gan ārpus tās robežām. Turklāt LLU iekšējo normatīvo aktu noteiktajā kārtībā nodrošinās bezmaksas studijas, sākot ar 1. kursa 2. semestri, LBL basketbola komandā “Jelgava/LLU” startējošajiem, sekmīgajiem studentiem.

„Šodien basketbols vairāk netiek uztverts tikai kā sporta veids. Tas ir neatņemama izglītības un tālākattīstības sastāvdaļa, kas kultivē veselīgu dzīvesveidu un kalpo kā socializācijas un integrācijas instruments. Šis ir svarīgs solis bērnu, jauniešu un studentu fiziskās un garīgās veselības veicināšanā kā ģimenēs, tā visā sabiedrībā,” skaidro BK „Jelgava” pārstāvis Dins Ušvils.

Līdz ar līguma noslēgšanu paredzētas būtiskas izmaiņas gan Latvijas Basketbola Līgā, gan arī Studentu Basketbola līgā startējošo komandu vizuālajā un sociālajā identitātē jau 2017./2018.gada sezonā. Turpmāk LBL2 un LSBL startējošo basketbola komandu nosaukums būs BK „Jelgava/LLU”.

Kā ziņo kluba pārstāvji, debiju LBL Jelgavas basketbola komanda ar jauno nosaukumu piedzīvos jau dažas stundas pēc līguma parakstīšanas, kad plkst. 20.00 mērosies spēkiem ar BK Saldus.

Līdzīgs sadarbības līgums universitātei jau vairākus gadus ir noslēgts ar hokeja klubu „Zemgale/LLU”, kurā ar atzīstamiem panākumiem startē vairāki LLU studenti.

Pievienots 17/10/2017