Pārlekt uz galveno saturu

Forumā “Valsts atbalsta biznesu” uzņēmējus informē par sadarbību ar universitāti

Attēla autors: No LLU arhīva

17. oktobrī Jelgavas tehnikumā norisinājās forums “Valsts atbalsta biznesu”, kur uzņēmēji varēja saņemt visaptverošu informāciju par šobrīd pieejamo, kā arī tuvākajā laikā plānoto atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanai un paplašināšanai. Šobrīd uzņēmējdarbības uzsākšanai un tālākai izaugsmei pieejamā valsts atbalsta apmērs ir vairāk kā 400 miljoni eiro.

Forumā tika sniegta plaša informācija par iespējām valsts un uzņēmēju sadarbības paplašināšanai, stiprinot uzņēmumu konkurētspēju, kā arī dalībnieki un uzņēmēji tika aicināti izmantot valsts un Eiropas Savienības (ES) fondu sniegto atbalstu. Detalizētas prezentācijas par atbalsta programmām sniedza Latvijas Attīstības finanšu institūcija "Altum:, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) un Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA).

Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļa (TEPEK) forumā piedalījās ar stendu, kur prezentēja LLU kompetences, izstrādātos produktus un tehnoloģiskos risinājumus, kā arī piedāvāja universitāti kā potenciālo sadarbības partneri uzņēmējiem inovatīvu produktu un tehnoloģiju izstrādēs.

Dalībniekiem TEPEK stendā bija iespēja nogaršot gan pākšaugu produktus, kas tapuši EK 7 "EUROLEGUME" (No 61378) projekta ietvaros,  gan iegūt informāciju par EK 7 ietvara "LEANPROT" (Systems biology platform for the creation of lean-proteome Escherichiacolistrains) projekta izstrādnēm. Zinātnieki sniedza informāciju arī par Valsts Pētījumu Programmas (2014.-2017.) "Lauksaimniecības resursi ilgtspējīgai kvalitatīvas un veselīgas pārtikas ražošanai Latvijā (AgroBioRes)" 4. virziena apakšvirziena "Lauksaimniecības resursi ilgtspējīgai kvalitatīvas un veselīgas pārtikas ražošanai Latvijā”” rezultātiem, kā arī informēja par inovatīviem produktiem, kas izstrādāti EJZF projektā "Strukturētas zivju masas (farša) ražošana no Baltijas jūras zivīm (reņģēmun brētliņām ) un tā izmantošana zivju produktos” (Nr. 16-00-F01101-000005).

Savukārt, semināra noslēgumā  notika  tīklošanās pie dalībnieku stendiem.

Foruma programma.

Stendu dalībnieku saraksts.

Pievienots 18/10/2017