Pārlekt uz galveno saturu

LLU studenti veiksmīgi iesākuši Latvijas Universiādi XXVIII

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas Augstskolu sporta savienība (LASS) katru studiju gadu aicina jaunos sporta entuziastus piedalīties Latvijas Universiādē, kā mērķis ir sekmēt sporta darbu augstākajās mācību iestādēs, to sporta biedrībās un sporta klubos. Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) sportisti tradicionāli piedalās Latvijas Universiādes sacensībās un arī šogad uzrāda augstus sasniegumus pludmales volejbolā, regbijā un spiešanā guļus.

Starts Latvijas XXVIII Universiādei tika dots ar studentu sacensībām pludmales volejbolā, kas norisinājās 29. oktobrī. Kopumā sacensībās piedalījās 23 pludmales volejbola pāri no astoņām Latvijas augstskolām. Vīriešu konkurencē piedalījās 12 pāri no septiņām augstskolām un LLU studenti izcīnīja godpilno 3. vietu. Sieviešu konkurencē LLU studentes izcīnīja 4. vietu, kur piedalījās 11 pludmales volejbola pāri no astoņām augstskolām.

Savukārt regbija sacensībās piedalījās četras augstskolu komandas. Cīņa par uzvaru bija sīva un trijām augstskolu komandām bija vienāds punktu skaits, jo katra bija guvusi divas uzvaras, kā arī piedzīvojusi zaudējumu vienā spēlē. Lai noskaidrotu Latvijas 28. Universiādes studentu turnīra regbija uzvarētājus, bija jāskatās gūto un zaudēto punktu attiecība savstarpējās spēlēs. Apskatot rezultātu, LLU regbijisti ierindojās 3. vietā.

Noslēdzoties regbiju sacensībām, norisinājās  Latvijas studentu čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma kopumā pulcēja astoņas augstākās izglītības mācību iestādes. Šogad sacensībās augstus rezultātus uzrādīja LLU studente Līga Lauma Pļavniece, uzspiežot 50kg smagu svara stieni un ierindojās 2. vietā. 

Latvijas Universiādes galvenie uzdevumi ir popularizēt sportu studējošās jaunatnes vidū, kā svarīgu personības attīstības līdzekli, sekmēt studentu iesaistīšanos regulārās sporta nodarbībās, veicināt sportiskā līmeņa izaugsmi Latvijas augstskolās un to sporta klubos, sevišķu uzmanību veltot olimpiskajiem sporta veidiem, noskaidrot spēcīgākos sportistus un komandas atsevišķos sporta veidos, gatavojoties startiem Pasaules un Eiropas studentu čempionātos, Pasaules Universiādēs, kā arī noskaidrot sportiskākās augstskolas Latvijā Universiādes kopvērtējumā.

Pievienots 08/11/2017