Pārlekt uz galveno saturu

LLU piedalās jauniešu izaugsmes forumā “Solis- 2017”

Attēla autors: No LLU arhīva

No 3. līdz 5. novembrim Ventspils novada Popes pagastā norisinājās Latvijas Jauno zemnieku kluba organizētais un VPP EKOSOC- LV vadītājas Baibas Rivžas atbalstītais jauniešu izaugsmes forums „Solis 2017”, kas kopā pulcēja jauniešus no gandrīz visiem Latvijas novadiem. Forumā piedalījās dalībnieki no 18 līdz 31 gada vecumam, kuri pārstāv gandrīz visus Latvijas novadus. Foruma dalībnieki bija gan studenti, gan jaunie lauksaimnieki, gan jaunieši, kas strādā kādā lauksaimniecības uzņēmumā.

Foruma mērķis bija iepazīstināt jauniešu ar uzņēmējdarbības un lauksaimniecības iespējām lauku teritorijās, motivēt jaunatni iesaistīties lauku reģionu attīstības veicināšanā, tādējādi ilgtermiņā foruma mērķis ir radīt izglītotu paaudzi, kuri veicinās turpmāku uzņēmējdarbības attīstību Latvijā.

Foruma laikā dalībnieki tiek iesaistīti radošajā darbnīcā par biznesa procesu un piedalās diskusijās. Šogad dalībniekus uzrunāja Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) doktorante Linda Sūņiņa un dalībniekm bija iespēja noklausījās referātu “Tavas domas- mana balss. VPP EKOSOC- LV aptauja tās būtība un nozīme”. Dalībnieki aktīvi iesaistījās diskusijā par Latvijas lauku un reģionu attīstības procesiem, izklāstīja savu viedokli -  kā veicināt uzņēmējdarbības attīstību valstī, it īpaši Kurzemē un Zemgalē. Foruma laikā dalībnieki devās arī pieredzes apmaiņā uz tuvumā esošām saimniecībām, lai iepazītu vietējos ražotājus un saimniekus.

Jauniešu izaugsmes forums “Solis” tiek veidots, lai būtu par satikšanās un iedvesmošanās pasākumu apņēmīgiem jauniešiem, kuriem ir interese par Latvijas laukiem un reģionu attīstīstību. Sešu gadu laikā ir pierādījies, ka jauniešos nerimst interese par uzņēmējdarbību laukos, domubiedru meklēšanu un biznesa ideju attīstīšanu.  

Pateicības raksts

 

Pievienots 10/11/2017