Pārlekt uz galveno saturu

HK " Zemgale/LLU" savā laukumā pārspēj HS "Rīga"

Attēla autors: No LLU arhīva

Optibet hokeja līgas spēlē 2017. gada 22. novembrī Jelgavas ledus hallē “Zemgale/LLU” spēja noturēt savu vadību un panākt uzvaru pār “HS Rīga” ar rezultātu 6:3 (4:0; 0:0; 2:3). Jelgavnieki pirmajā trešdaļā guva četras ripas, bet atslābinājās un ar grūtībām saglabāja savu pārsvaru trešā trešdaļā.

“Zemgale/LLU” sastāvā pirmo reizi Optibet hokeja līgā uz ledus kāpa 1. līgas un U18 komandu aizsargs Artūrs Treimanis #15. Savu otro spēli starp lielajiem aizvadīja arī uzbrucējs Jānis Ričards Kārkliņš #10, kurš spēlē atzīmējās ar vienu rezultatīvo piespēli.

Pirmo trešdaļu ļoti aktīvi uzsāka “Zemgale/LLU” spēlētāji, kuri divas minūtes no vietas veidoja uzbrukumus un meta ripas uz vārtiem. “HS Rīga” spēlētāji trešā minūtē atjēdzās un pat spēja iespiest jelgavniekus aizsardzības zonā un izdarīt vairākus bīstamus metienus. Ledus saimnieki saņēmās un atguva ripas kontroli. Pēc Vjačeslava Minajeva un Imanta Ļešcova piespēlēm caur kreiso malu uzbrukumā aizskrēja uzbrucējs Ivans Ribčiks #19 (Ivan Rybchik), kurš spēcīgi raidīja ripu uz vārtiem un kuru vārtsargs Rihards Norvaišs nespēja notvert – 1:0. “Zemgale/LLU” turpināja ofensīvu un desmitā minūtē, aizturētā soda laikā, pēc Olafa Aploka un Imanta Ļeščova piespēlēm, ripu vārtos ieraidīja aizsargs Mārtiņš Mežulis #83 – 2:0. “HS Rīga” pēc otriem zaudētiem vārtiem sāka vairāk domāt par aizsardzību, bet tas viņiem nelīdzēja. No sākumu viņi nopelnīja noraidījumu, kuru spēja izturēt, bet izlaida ātru pretuzbrukumu. Sešpadsmitā minūtē pēc Vjačeslava Minajeva un Jāņa Ričarda Kārkliņa piespēlēm, aizsarga kavēts uz vārtiem izgāja uzbrucējs Kristaps Legzdiņš #90 un “ar gaļu” iedabūja ripu vārtos – 3:0. Jau pēc deviņpadsmit sekundēm, ātrā pretuzbrukumā atkal devās Ivans Ribčiks #19 (Ivan Rybchik), kurš panāca rezultātu – 4:0. Ar rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Imants Ļeščovs un Arjoms Ogorodņikovs. “HS Rīga” bija spiesta paņemt trīsdesmit sekunžu pārtraukum, lai apturētu ripu birumu savos vārtos. “Zemgale/LLU” līdz trešdaļas beigām neizmantoja savas iespējas un vārtus pirmajā trešdaļā vairs neguva. Trešdaļas noslēgums atzīmējās ar diviem kautiņiem, kuri nedeva nekādu priekšroku komandām.

Otro trešdaļu atkal aktīvi iesāka jelgavnieki, bet ne tik agresīvu, kā pirmajā. Līdz ar to drīz iedzīvojās noraidījumā un ļāva rīdziniekiem mēģināt iegūt kādus vārtus. “HS Rīga” savas iespējas neizmantoja, tādēļ jelgavnieki atsāka ofensīvu, bet izspēles vairs nebija tik skaistas un arī iespējas netika izmantotas savā labā. Nedisciplinēta spēle “ Zemgale/LLU” izpildījumā noveda pie tā, ka tika nopelnīti vēl trīs noraidījumi un komanda bija spiesta vairāk domāt par aizsardzību nevis par vārtu gūšanu. Viesi gan neizmantoja dotās iespējas un trešā trešdaļa noslēdzās bez gūtiem vārtiem.

Trešo trešdaļu “Zemgale/LLU” uzsāka mazākumā, bet ar labāku disciplīnu un tāpēc viesiem nebija īpaši daudz iespēju izmantot vairākumu. Ceturtdaļas ceturtā minūtē, kamēr pretinieki mainīja savus spēlētājus, pēc Kristapa Namiķa un Mārtiņa Mežuļa piespēlēm, caur kreiso malu uzbrukumā devās aizsargs Imants Ļeščovs #88, kurš ar precīzu metienu guva piektos vārtus – 5:0. Uzreiz pēc gūtiem vārtiem “HS Rīga” iespieda jelgavniekus aizsardzības zonā un tas beidzās ar noraidījumu ledus saimnieku rindās. Rīdzinieki pie viena veica arī vārtsargu nomaiņu, Riharda Norvaiša vietā ieliekot Aleksandru Zariņu. Pēc mazākum izturēšanas “Zemgale/LLU” neatjaunoja spiedienu uz pretinieku vārtiem, bet diezgan muļķīgu kļūdu dēļ, atdeva viņiem ripas kontroli. Tas beidzās ar to, ka divu minūšu laikā “HS Rīga” atguva divus vārtus – 5:2. Pretinieku rindās izcēlās Aleksandrs Visockis un Sergejs Piskunovs. Jelgavnieku treneris Valērijs Kuļibaba bija spiests nekavējoties paņemt trīsdesmit sekunžu pārtraukumu, lai mēģinātu pamodināt savus spēlētājus. Neskatoties uz pauzi, “Zemgale/LLU” izpelnījās vēl vienu noraidījumu un to realizēja rīdzinieku uzbrucējs Sergejs Piskunovs, panākot jau kritisku rezultātu – 5:3. Jelgavnieki ar lielām grūtībām spēja sevi motivēt uz spēli un bieži zaudēja ripu, tādējādi liedzot sev vārtu guvumus vai vismaz spēles kontroles pārņemšanu. Vārtsargs Reinis Petkus #45 bija spiests aktīvi darboties savos vārtos, lai labotu savu partneru kļūdas. “Zemgale/LLU” rindās ar īpašu aktivitāti izcēlās uzbrucējs Lauris Rancevs #25, kurš turpināja labā ātrumā uzbrukt uz pretinieku vārtiem, tādējādi aizvelkot viņus prom no saviem vārtiem. Četrpadsmitajā minūtē Rancevs caur kreiso malu devās ātrā uzbrukumā un pretinieku aizsarga aizsegā atdeva piespēli uz laukuma centru, kur viens tika atstāts uzbrucējs Olafs Aploks #77. Aploks izglāba jelgavniekus no iespējamā zaudējuma, gūstot sestos vārtus – 6:3.

“Zemgale/LLU” pēc šīs uzvaras ar 25 punktiem čempionātā tabulā no ceturtās vietas pakāpjas uz trešo vietu, apsteidzot “Kurbads” ar 22 punktiem. Vienīgais rīdziniekiem rezervē ir divas spēles un jelgavniekiem būs vēl jāpacīnās, lai noturētos trešā vieta. No otrās vietas, kurā atrodas “Liepāja/Optibet”, mūsējos šķir septiņi punkti. Rezultatīvākais spēlētājs šajā spēlē bija aizsargs Imants Ļeščovs, kurš spēles gaitā guva 1 vārtu un izdarīja 3 rezultatīvās piespēlēs. Čempionāta kopvērtējumā rezultatīvākais “Zemgale/LLU” spēlētājs Ivans Ribčiks (Ivan Rybchik) #19, ar šajā spēlē gūtiem diviem vārtiem, pakāpjas uz ceturto vietu (11 vārti un 6 rezultatīvās piespēles). Uzbrucējs Artjoms Ogorodņikovs #17 ar 4 gūtiem vārtiem un 10 rezultatīvām piespēlēm pietuvojies desmitniekam un ir vienpadsmitais rezultatīvākais spēlētājs Optibet hokeja līgā.

Nākamās divas spēles “Zemgale/LLU” aizvadīs ar Optbet hokeja līgas līderiem. 25. novembrī Jelgavas ledus hallē ar “Mogo”, bet 29. novembrī izbraukumā ar “Liepāja/Optibet”. Abas spēles solās būt ļoti aizraujošas un turnīra tabulas rezultātu ietekmējošas.

Pievienots 23/11/2017