Pārlekt uz galveno saturu

Dzeltenā suņa vēstījums

Vau, vau! Esmu atskrējis pie jums, lai sveiktu labākajā gadā – Dzeltenā suņa gadā! Zobos man ir kauliņš ar vēstījumu lielajai LLU saimei (piedodiet, ka nedaudz nosiekalots!).

Šajā gadā sargāšu jūs ar savu suņa drosmi, kas ir lielāka kā lauvai, taču arī jums pašiem jābūt stipriem un jāsargā savs nams. Ja vajag, kaitniekiem un nelabvēļiem drīkst arī uzrūkt! Bet neaizmirstiet par bezgalīgo suņa mīlestību, kurā dalīties ar savu tuvāko – kolēģi, draugu un ģimeni.

Brīdinu, ka 2018. gadā būs arī daudz jāskrien, lai uzturētu sevi labā formā. Bet labā ziņa ir tāda, ka desu diētu vēl neviens nav pasludinājis un nākamā gadā arī tās nebūs. Dzīvosim ar vērienu, bet tā, lai desas pietiktu arī nākamajā dienā!

Atklāšu arī savu šī gada lielāko sāpi. Visiem ļoti patīk suni dresēt un izlikties par visgudrāko. Tie mūžīgie padomi “nepurini visur savas spalvas”, “nesmērē dīvānu ar netīrām ķepām”, “nesiekalojies uz manas jaunās kleitas”, “neej tik ātri” vai “velcies ātrāk” tiešām ir apnicīgi. Par laimi, šogad varēs atļauties arī dažas atkāpes no normas – ierāpties dīvānā zem segas pirms saimnieka, nedaudz uzrakt rožu dārzu un sagrauzt saimnieka mīļāko čību. Nu tā – profilaksei. Bet tajā pašā laikā esiet uzticīgi un ticiet, ka viss būs labi (arī tad, ja saimnieks auro pa visu māju). Protams, kļūdās arī viņš, bet es saimniekam visu piedodu, jo nekļūdās tikai tas, kurš neko nedara.

Un pats galvenais – neaizmirstiet dzīvot ar prieku un optimismu! Pat tad, kad saimnieks atveda mājās gaili, es saglabāju optimismu. Izdomāju, ka būs kāds, ko apcelt. Sanāca, gan neplānoti – no rītiem neļāva gulēt ar savu tarkšķēšanu, plēsās ar visiem un spalvas purināja pa visu pagastu. Bet tagad viss mainīsies. Mans deguns saož, ka mājās beidzot iestāsies miers un saskaņa. Un varēšu atkarot savu vietu uz gaišā dīvāniņa pie televizora.

Dzīvosim šogad pēc suņu likumiem – godīgi, drosmīgi un ar smaidu zobos! Lai nākamajā gadā jums asti gribas luncināt pat no maziem, ikdienišķiem darbiem un sasniegumiem, bet jūsu deguns, lai vienmēr saož, kurš draugs un kurš kaimiņš!

LLU uzticamais draugs Beilijs

Pievienots 29/12/2017