Pārlekt uz galveno saturu

Līdzīgā cīņā HK "Zemgale/LLU" uzvar viesus no Liepājas

Attēla autors: No LLU arhīva

Optibet hokeja līgā Jelgavas ledus hallē 2018. gada 13. janvārī regulārā čempionātā tikās mājinieki “Zemgale/LLU” un viesi no Liepājas – “Liepāja/Optibet”. Līdzīgā cīņā jelgavnieki uzvarēja viesus ar pārsteidzošo rezultātu 2:0 (0:0; 1:0; 1:0), jo pēdējos septiņos gados regulārā čempionātā netika piedzīvotas spēles, kurās kāda no komandām negūtu nevienus vārtus.

“Zemgale/LLU” sastāvam arī šajā spēlē nevarēja palīdzēt uzbrucēji Rihards Paškausks, Ivans Ribčiks (Ivan Rybchik) un vēl viņiem pievienojās Emīls Potāpovs. Toties atgriežoties sastāvā Reinim Švedenbergam, visi aizsargi bija iekļauti sastāvā un pat Matīsam Gelažis otro reizi sezonā nācās pildīt ceturtās maiņas uzbrucēja lomu. Uzbrucēju rindas papildināja 1. līgas komandas “Zemgale/JLSS” spēlētāji Jānis Ričards Kārkliņš un Jurijs Moiseičenko.

Spēle uzreiz aizsākās ar ātru un agresīvu hokeju no abu komandu puses. Uzbrukumi sekoja uz abu komandu vārtiem, mēģinot pārņemt spēles vadību un varbūt nedaudz labāki ripas kontrolē bija “Zemgale/LLU” spēlētāji. Vienīgais ripas kontrole ne vienmēr noslēdzās ar metieniem uz vārtiem un jelgavnieki šajā elementā nedaudz atpalika no liepājniekiem. Abu komandu aizsargi drosmīgi bloķēja metienus un vārtsargi pildīja savu uzdevumu teicami, līdz ar to pirmā trešdaļa noslēdzās bez gūtiem vārtiem.

Otrā trešdaļa priekš “Zemgale/LLU” iesākās neveiksmīgi, jo Matīss Gelažis tika noraidīts par sitienu ar elkoni. “Liepāja/Optibet” spēlētāji jau bija gatavi realizēt vairākumu, bet tam nebija lemts notikt. Pēc Laura Ranceva piespēles, uzbrucējs Kristaps Millers #44 devās pretuzbrukumā, apspēlēja aizsargus un ar atkārtoto ripas metienu atklāja spēles rezultātu – 1:0. Gūtie vārti piedeva jelgavniekiem motivācijas un viņi krietni biežāk meta uz Naura Mažisa sargātiem vārtiem. Liepājnieki arī nevilcinājās ar mēģinājumiem atspēlēties, bet līdz otras trešdaļas beigām tā arī nespēja ieraidīt ripu Reiņa Petkus sargātos vārtos.

Trešā trešdaļa uzsākās ar “Liepāja/Optibet” ofensīvu, jo viesiem vairs nebija ko zaudēt un varēja viegli panākt izlīdzinājumu. Bet piektā trešdaļas minūtē viss mainījās, jo izcēlās “Zemgale/LLU” lielmeistaru pirmā maiņa. Pēc Artjoma Ogorodņikova un Valentīna Feoktistova piespēlēm, savu ideālo un precīzo metienu uz vārtiem veica aizsargs Imants Ļeščovs #88, panākot rezultātu 2:0. Uzbrucējam Artjomam Ogorodņikovam šī bija 90 precīza piespēle, spēlējot “Zemgale/LLU” komandā. “Liepāja/Optibet” spēlētāji izmisīgi centās mainīt spēles gaitu, bet jelgavnieki bija pārliecinoši nolēmuši uzvarēt un nedeva viņiem nekādas iespējas. Vienā spēles epizodē ripa lēkāja gar neaizsargāto vārtu priekšu, bet pirmie pie tās bija mājinieki un tai nebija lemts nonākt vārtos. Lielu ieguldījumu spēles iznākumā veica vārtsargs Reinis Petkus, kurš spēles noslēgumā tika atzīts par labāko spēlētāju “Zemgale/LLU” rindās.

“Sausā” uzvara pār “Liepāja/Optibet” ar rezultātu 2:0 ieies vēsturē, kā pirmā spēle pēdējos septiņos gados, kad kāda no komandām savstarpējās spēlēs regulārā čempionātā nav guvusi nevienus vārtus.Nākamo spēli “Zemgale/LLU” aizvadīs mājās Jelgavas ledus hallē 2018. gada 17. janvārī un regulārā čempionāta ietvaros tiksies ar HK “Kurbads”, kurā spēlē Latvijā populārie hokejisti Jānis Sprukts un Mārtiņš Cipulis. Ieejas maksa uz spēli maksās 2 eiro, bet “Zemgale/LLU” un “Kurbads” abonementu īpašniekiem – bez maksas.

 
Pievienots 13/01/2018