Pārlekt uz galveno saturu

Diplomus saņem VBF jaunie speciālisti

Attēla autors: No LLU arhīva

19. janvārī norisinājās pirmais Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Vides un būvzinātņu fakultātes (VBF) ziemas izlaidums, kā laikā diplomus saņēma 29 būvniecības un ainavu arhitektūras studenti.

2017./2018. studiju gada rudens semestrī gala pārbaudījumus studijās kārtoja VBF nepilna laika pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas "Būvniecība" un pilna laika akadēmiskās izglītības bakalaura studiju programmas "Ainavu arhitektūra un plānošana" jaunie speciālisti, kuri studiju gaitas uzsāka pirms trīs ar pusi gadiem. Viņu vidū bija arī izcilniece, "sarkano" diplomu ieguvēja Arta Lindmane, kura absolvēja studiju programmu "Ainavu arhitektūra un plānošana".

"Uzsākot studiju gaitas savā izvēlētajā profesijā, absolventi nemaz nenojauta cik garš un sarežģīts, bet izaicinājumiem bagāts būs izglītības ceļš līdz diplomam. Dažkārt jaunajiem absolventiem bija nepieciešams „izkāpt” no savas komforta zonas, lai sasniegtu uzstādīto mērķi, bet tas noteikti ikvienu padarīja par vēl zinošāku un rūdītāku speciālistu. Jaunie ainavu arhitektūras absolventi ir kļuvuši par mērķtiecīgiem speciālistiem un jau no  pirmajām nodarbībām studentos bija manāma gan neatlaidība, gan milzīgais gribasspēks. Savukārt būvniecības absolventi ir savas nozares profesionāļi ar lielu pieredzi un praktiskajām spējām. Novēlu, lai absolventi neapstājas pie sasniegtā, bet ikdienu turpinātu pilnveidot sevi un savas zināšanas,” novēlēja VBF profesore, dekāne Daiga Zigmunde.

Kā pirmie diplomus saņēma studiju programmas “Ainavu arhitektūra un plānošana” 21 absolventi, kuri ieguva inženierzinātņu bakalaura grādu ainavu arhitektūrā. Studiju programmas direktore, asociētā profesore Natālija Ņitavska uzskata, ka studiju laikā jaunie speciālisti attīstījuši un pilnveidojuši gan savas teorētiskās, gan praktiskās zināšanas. „Šis diploms ir kā atskaites punkts gan turpmākiem darbiem, gan katram priekš sevis. Mēs kopā esam izdarījuši ļoti daudz un tagad laiks doties tālāk,” piebilst studiju programmas direktore N. Ņitavska.  

Savukārt studiju programmu “Būvniecība” absolvēja astoņi jaunie speciālisti un ieguva būvdarbu vadītāja kvalifikāciju. Savas studiju gaitas jaunie speciālisti var turpināt studiju programmā “Būvniecība otrais līmenis". VBF profesore, dekāne Daiga Zigmunde piebilst, ka absolventi studiju laikā ir kļuvuši par atbildīgām un radošām personībām, pierādījuši savas spējas ne tikai studiju procesā, bet arī rakstot un aizstāvot savus noslēguma darbu, jo šogad atzīmes bija ļoti labas, teicamas un izcilas.  

"Vienmēr atcerieties par savām saknēm un par Latvijas Lauksaimniecības universitāti (LLU). Ikvienu absolventu aicinu turpināt darbu universitātē ne tikai kā studentu, bet arī kā darbinieku un  mācībspēku,” izlaiduma noslēgumā sacīja LLU studiju prorektors, profesors Aigars Laizāns.

Ziemas izlaidumu sēriju 26. janvārī turpinās Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) un Tehniskās fakultātes absolventi.

Pievienots 19/01/2018