Pārlekt uz galveno saturu

Pārtrūkst BK "Jelgava/LLU" iespaidīgā 15 uzvaru sērija

Attēla autors: No LLU arhīva

Piektdienas vakarā BK "Jelgava/LLU" aizvadīja spēli pret "Valmiera Glass/ViA", kā laikā jau no pirmajām spēles minūtēm bija iedzinējos. Diemžēl jelgavniekiem tā arī neizdevās atrast pretargumentus valmieriešiem, tādējādi mūsējie ar rezultātu 79:90 piedzīvoja otro zaudējumu LBL2 regulārā turnīra 2. spēļu aplī. Atgādinām, ka līdz spēlei pret Valmieras vienību jelgavnieki bija piedzīvojuši tikai vienu zaudējumu – izbraukuma spēlē pret Ventspils Augstskolu pagājušā gada 2. novembrī.

Veiksme šajā spēlē nebija mūsu pusē – aizsardzībā neveicās, pretinieku mestās bumbas krita grozā cita pēc citas, savukārt mūsējiem uzbrukumi nevedās. Rezultātā pēc pirmās ceturtdaļas viesiem +15 (15:30). Arī otrajā ceturtdaļā uz laukuma bija vērojama līdzīga spēle – komandām ejot puslaika pārtraukumā BK "Jelgava/LLU" vienībai bija izdevis pietuvoties vien par dažiem punktiem un panākt rezultātu 44:52. Cerība uz uzvaru pavīdēja trešajā ceturtdaļā, kad BK "Jelgava/LLU" izdevās samazināt valmieriešu pārsvaru līdz minimālam +1, tomēr mūsu puišiem emocijas ņēma virsroku, tādējādi tika saņemtas pārāk daudz piezīmes. Tas ļāva valmieriešiem atkal palielināt pārsvaru un izrauties pārliecinošā vadībā, visu ceturtdaļu noslēdzot ar rezultātu 60:70. Pēdējā ceturtdaļa tika aizvadīta izmisīgi un reizēm haotiski cenšoties apstādināt Valmiera Glass/ViA ceļā uz uzvaru, tomēr pēdējās cerības zuda, kad trīs no mūsu spēlētājiem pameta laukumu ar 5 piezīmēm un spēles 39. minūtē mūsējiem bija 20 punktu deficīts. Šoreiz iepriekšējās sezonas finālā apspēlētā pretiniece "Valmiera Glass/ViA" izrādījās pārāka, izcīnot uzvaru ar rezultātu 79:90.

Rezultatīvākais spēlētājs BK "Jelgava/LLU" sastāvā ar 17 punktiem – Kaspars Neimanis. Komandas kapteinim Salvim Mētram šajā spēlē 15 punkti un 5 bumbas zem groziem. Ar 13 punktiem, 3 atlecošajām bumbām un 5 izprovocētām piezīmēm spēlē jāatzīmē Andris Justovičs, savukārt 11 punkti, 4 rezultatīvas piespēles un 4 atlecošās bumbas – Uldim Feldmanim. Pārējie punktu guvēji mūsējo rindās: Kalvis Krūmiņš (7), Jēkabs Rozītis (6), Jānis Bērziņš (5), Toms BItītis (3), Elvis Satovskis (2).

Nākamās LBL2 regulārā turnīra spēles BK "Jelgava/LLU" aizvadīs izbraukumā, pirmajā no tām tiekoties ar RTU basketbolistiem piektdien, 23. februārī. Spēles sākums plkst. 18.30 Latvenergo sporta zālē, spēles gaitai online režīmā varēs sekot līdzi Latvijas Basketbola savienības mājaslapā.

Pievienots 19/02/2018