Pārlekt uz galveno saturu

Sumināti LLU SP Gada balvas 2017 laureāti

Attēla autors: No LLU arhīva

13. marta vakara svinīgā ceremonijā tika sveikti Latvijas Lauksaimniecības universitātes Studējošo pašpārvaldes (LLU SP) “Gada balva 2017” kandidāti un laureāti. Pasākuma laikā tika godinātas personas un izcelti notikumi, kas 2017. gada laikā devuši būtisku ieguldījumu universitātes un studējošo labā. Kopumā "Paldies" tika teikts 38 LLU studentiem, mācībspēkiem un darbiniekiem, bet Gada balvas dažādās nominācijās ieguva 15 laureāti.

"Katrs darbinieks ar savu darbu raksta LLU vēsturi un veicina universitātes attīstību. Šī pasākuma laikā var atlikt malā ikdienas steigu un pārdomāt pagājušā gada paveikto, kā arī uzstādīt jaunus mērķus un izaicinājumus. Mums apkārt ir ļoti daudz labu, gudru un spēcīgu cilvēku, kuri ar savu neatlaidību un gribasspēku sasniedz visaugstākās virsotnes, tādējādi nesot LLU vārdu gan Latvijā, gan pasaulē," atzinīgi novērtē Gada balvas 2017 kandidātus un laureātus LLU rektore Irina Pilvere.

Nominācijā "Mūža ieguldījums" īpaši tika sumināta LLU lietvedības daļas vadītāja Janīna Mināte, kura visu sava darba mūžu, 47 gadus, veltījusi darbam LLU.  J. Mināte aktīvi sadarbojas ar visām struktūrvienībām, radoši un patstāvīgi veic uzticētos pienākumus. J. Minātes darbības jomā ir LLU dokumentu pārvaldība, un viņa vada, organizē un kontrolē LLU lietvedības un arhīva darbu, sniedz konsultācijas vadībai un darbiniekiem savas kompetences ietvaros. Savus darba pienākumus J. Mināte vienmēr ir pildījusi apzinīgi un ar augstu pienākuma sajūtu. Kolēģu vidū ir iemantojusi cieņu kā atsaucīga un izpalīdzīga kolēģe. J. Mināte aktīvi piedalās sabiedriskā, organizatoriskā darbā un 17 gadus brīvprātīgi veikusi fonda „Jelgavas pils” grāmatvedības uzskaiti. Pasniedzot balvu, LLU rektore I. Pilvere piebilda, ka mūsu universitātē ar dokumentiem viss ir kārtībā.

Nominācijā "Gada dekāns" balvu ieguva Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) dekāne Andra Zvirbule. A. Zvirbule vienmēr ir pozitīvi noskaņota, atsaucīga, dzīvespriecīga, kā arī vienmēr atbalsta savus studentus un nekad neatsaka palīdzību. Dekānei ļoti svarīgs ir studentu viedoklis, kā arī iesaistīšanās fakultātes darbībā.  Studenti savu dekāni atzinīgi novērtē un raksturo šādi: "Izturas ar cieņu gan pret saviem kolēģiem, gan studentiem, turklāt viņas dienā ir vairāk kā 24 stundas, jo dekāne nemitīgi ir ceļā - viņa izcili savieno nodarbību vadīšanu ar komandējumiem un dekānes pienākumu pildīšanu. Andra nes LLU un fakultātes vārdu ārpus Latvijas robežām, pārstāvot universitāti un fakultāti starptautiski. Acīmredzami virza fakultātes attīstību kopumā". Jāpiebilst, ka ESAF dekāne sadarbībā ar Baltijas valstu universitātēm piedalījusies kopīgās maģistra studiju programmas "Agri-food Business Management" izveidē.  

Nominācijā "Gada prodekāns" gada balvu ieguva Pārtikas tehnoloģijas fakultātes (PTF) lektore, pētniece Gita Krūmiņa-Zemture. Studenti atzīst, ka PTF prodekāne ir viena no LLU labajiem eņģeļiem, sirsnīga, saprotoša, kā arī studenti neslēpj, ka viņa ir kā fakultātes mamma - atbalsta, piedāvā jaunas idejas un pats galvenais, ka vienmēr ir blakus. PTF prodekāne vienmēr saviem studentiem liek cīnīties līdz galam, sekot saviem izvirzītajiem mērķiem un sniedz motivāciju.

Nominācijā “Gada iedvesmojošākais mācībspēks” balvu ieguva ESAF mācībspēks Baiba Kizika. Lektores vadītās nodarbības katru reizi ir atšķirīgas un saistošas studentiem, savukārt katrs praktiskais darbs ir kā interesants piedzīvojums. Studenti B. Kiziku raksturo kā pretimnākoša, smaidīga un izpalīdzīga pasniedzēja, ja studentiem ir kāda problēma, tad B. Kizika to noteikti palīdzēs atrisināt.

Nominācijā "Gada notikums" balvu ieguva balle "Meža vakars", jo šis pasākums vienkopus pulcē studentus no visām fakultātēm, kā arī pat no citām universitātēm. Katru gadu organizatori pilnveido sevi un savas zināšanas, lai šis pasākums aizritētu pozitīvā gaisotnē un ļautu studentiem izrauties no ikdienas rutīnas. 

Nominācijā "Gada pašdarbības kolektīvs" balvu saņēma TDA "Kalve", kas ikdienu cītīgi strādā pie deju repertuāra, lai sasniegtu visaugstākos rezultātus. Paralēli dalībai LLU kultūras pasākumos, kolektīvs aktīvi piedalās dažādos starptautiskos konkursos un popularizē LLU tēlu ne vien Latvijā, bet arī citās valstīs.

Nominācijā "Gada palīgs" balvu ieguva ESAF dekanāta galvenā speciāliste Ilze Vestarta. "Ienākot dekanātā, viņa vienmēr palīdzēs atrisināt radušās problēmas. Pārzina visu, kas saistās ar ESAF notikumiem un aktivitātēm. Pretimnākoša, gatava izpalīdzēt visiem, gan lekciju ziņā, gan arī palīdzēs sakārtot dokumentus," tā tiek raksturota balva ieguvēja I. Vestarta. Jāpiebilst, ka laureāte ir pozitīva, smaidīga un fakultātes galvenais palīgs gan studentiem, gan mācībspēkiem.

Nominācijā "Gada students" balvu saņēma PTF students, PTF SP vadītājs Ingus Pētersons, kurš raksturots kā aktīvs, izpalīdzīgs un iedvesmojošs students. I. Pētersonam ir liela vēlme iesaistīties un uzlabot studentu dzīvi gan ārpus studijām (semināri, sporta, kultūras pasākumi), gan studiju laikā. I. Pētersons ir gan fakultātes, gan universitātes patriots, kurš kritīs un celsies par savējiem. Kā raksta kāds no izvirzītājiem: "I. Pētersons iedvesmo cilvēkus rīkoties, doties tālāk un uzdrošināties".

Nominācijā "Gada struktūrvienība" balvu ieguva LLU Valodu centrs, kas aktīvi iesaistās studiju procesa internacionalizācijas veicināšanā, kā LLU studentiem nodrošina dažādas iespējas pielietot studiju laikā iegūtās vai pilnveidotās daudzvalodu prasmes.

Nominācijā "Gada sportists" balvu saņēma ESAF studente Kristīne Dzierkale, kura ieguvusi 3. vietu Latvijas čempionāta volejbolā un 4. vietu Baltijas līgas volejbola turnīrā. Kristīne Dzirkale ir apņēmīga, mērķtiecīga un izpalīdzīga studente, kas nesusi LLU vārdu gan Latvijā, gan pasaulē.

Nominācijā "Gada zinātnieks" balvu ieguva PTF pētniece, viesdocente Asnate Ķirse, kura ieguvusi arī valsts balvu par pākšaugu audzēšanu. A. Ķirse izstrādājusi doktora darbu “Progresīvu apstrādes paņēmienu ietekme uz pākšaugu pastēšu kvalitāti uzglabāšanas laikā”.

Nominācijā "Gada atbalstītājs" balvu ieguva maiznīca, konditoreja SIA „Canelle Bakery”. Uzņēmums vienmēr atbalstījis LLU organizētos pasākumus un studentus ar savu gardo produkciju. Izvirzītāji piebilst, ka uzņēmuma produkcija ir tik garšīga, ka neviens nekad nespēj atteikties nobaudīt to.

Nominācijā "Tehniskais darbinieks" balvu ieguva 1. – 4. studentu viesnīcu administratore Velta Zīverte, kura raksturota kā labestības gariņš. Laureāte vienmēr uzklausīs un parunās ar studentiem pat vēlās pusnakts stundās, kā arī nekad neļaus studentiem nosalt un nakts stundās ielaidīs kopmītnēs.  

Nominācijā "Gada pārvaldnieks" balvu ieguva 1. – 4. studentu viesnīcu pārvaldniece Antra Buldinska. Studenti A. Buldisnku raksturo kā atsaucīgu un pozitīvu, kas ļoti ātri un veiksmīgi spēj risināt nevēlamas situācijas. Izvirzītāji uzsver, ka A. Buldinska ir ļoti labs un pretimnākošs cilvēks.

Nominācijā "Gada pašpārvalde" balvu ieguva PTF Studējošā pašpārvalde, kas aizvadītā gada laikā īpaši izcēlušies ar vēlmi iesaistīties universitātes dzīves uzlabošanā un attīstībā. PTF SP vadītājs I. Pētersons uzsver, ka bez lieliskas un mērķtiecīgas komandas nekas nebūtu iespējams, tikai komandas darbā ir milzīgs spēks.  

Turklāt piemiņas veltes laureātiem bija sagādājuši dažādi sponsori, kuriem LLU Studējošo pašpārvalde izsaka milzīgu pateicību: konditoreja "Silva", Jaunais Rīgas teātris, "RedBull", A/S "Hanzas maiznīca", Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejs, SIA "Karameļu darbnīca", Dailes teātris, A-Z boulings, SIA "Very Berry", Tallink, SIA "Canelle Bakery", Latvijas balzams un laikraksts "Zemgales Ziņas". Studenti novērtē ikviena sponsora sniegto atbalstu un cer uz veiksmīgu sadarbību arī turpmāk.

LLU Studējošo pašpārvaldes Gada balva pirmo reizi tika pasniegta 2006. gada Ziemassvētku ballē. Šobrīd tā jau ir 12 gadus ilga tradīcija, kas “izaugusi” līdz īpašam gada sasniegumu sumināšanas pasākumam.

Pievienots 14/03/2018