Pārlekt uz galveno saturu

Turpinās pieteikšanās konkursam “Zemgales laiks Ziedonim”

Attēla autors: No LLU arhīva

Turpinot pagājušajā gadā uzsākto tradīciju, tiek izsludināta pieteikšanās konkursam “Zemgales Laiks Ziedonim”. Līdz ar pavasara iestāšanos, ir pienācis īstais laiks, lai pamodinātu, iepriecinātu un iesūtītu stāstu par kādu cilvēku, kurš ikdienā dara nesavtīgu un labu darbu Zemgalē. Stāstu iesūtīšana konkursam norisinās līdz 30. aprīlim.

Konkursa mērķis ir apzināt un godināt personības no Zemgales novada, kas dzīvo ar mīlestību pret savu zemi, darbu un cilvēkiem, kā arī atbilst konkursa vērtībām – izcilībai, degsmei, sūtībai, stājai, veiksmei un savpatnībai, kā arī iedvesmo citus, mudinot līdzdarboties, sekot viņu idejām.

Pieteikties vai tikt pieteikts var indivīds vai cilvēku grupa, kas ar izciliem sasniegumiem darbojas konkrētajā nozarē, iedvesmo un iesaista citus. Stāstus izskatīs īpaša žūrija, kuras sastāvā būs fonda “Viegli” un Imanta Ziedoņa muzeja pārstāvji, autoritātes zinātnes, kultūras un izglītības jomā, pašvaldību pārstāvji, kas pieņems sarežģīto lēmumu, kurus piecus Zemgales novadniekus šogad godināt ceremonijā.

Stāstus par novadniekiem iespēja iesūtīt piecās nominācijās: apbalvojums zinātnē "Zemgales Taureņu uzbrukums,” kas tiks pasniegts cilvēkam, kurš aktīvi nodarbojas ar pētniecību, zinātni, inovāciju izstrādi un to ieviešanu. Apbalvojums novadpētniecībā “Zemgales Kedas” tiks pasniegts cilvēkam par aizrautīgu un radošu darbu lokālu teritoriju un to kultūras tradīciju izpētē un attīstībā, tādējādi veicinot latviskumu un iesakņotību. Apbalvojums tautsaimniecībā “Zemgales Zemi es mācos” apbalvojums godinās cilvēku, kurš veic videi draudzīgu saimniekošanu, attīsta tradicionālu vai inovatīvu biznesu, izkopj vidi un Latvijas ainavu. Apbalvojums bērniem un jauniešiem “Zemgales Rabarbers” balva tiks pasniegta  jaunietim vecumā no 16 līdz 25 gadiem, kura dzīvē un darbībā izpaužas visas apbalvojuma vērtības. Apbalvojums nominācijā dzīve mākslā “Zemgales Bize” apbalvojums tiks pasniegts cilvēkam, kurš aizrautīgi darbojas kādā no mākslas jomām, iesaistot un iedvesmojot citus.

Jāpiebilst, ka pagājušajā gadā nominācijā “Zemgales taureņu uzbrukums” par laureāti tika atzīta arhitekte un LLU profesore Aija Ziemeļniece, kuras zinātniskais darbs ir saistīts ar kultūrvēsturiskās ainavas pārmaiņu procesu izpēti. Nominācijā “Zemgales taureņu uzbrukums” tika vērtētas personības, kuras aktīvi nodarbojas ar pētniecību, zinātni, inovāciju izstrādi un to ieviešanu.

Pieteikumus stāstu formātā iesūtīt līdz 30. aprīlim pa e-pastu: zemgaleslaiksziedonim@gmail.com vai uz adresi: Akmeņu iela 1, Jelgava, LV-3004 ar norādi “Zemgales Laiks Ziedonim”. Pieteikumā obligāti norādīt pretendenta vārdu, uzvārdu, nodarbošanos, nomināciju un kontaktus, kā arī iesūtītāja kontaktinformāciju. Palīdzēsim skaistajam parādīties kopīgiem spēkiem!

Cildināšanas ceremonija notiks Iecavas kultūras nama lielajā zālē 1. jūnijā. Ceremonijā piedalīsies visu stāstu varoņi, fonda “Viegli”, Imanta Ziedoņa muzeja, pašvaldību pārstāvji, uzņēmēji, viesi un draugi, kuri godinās un leposies ar šī gada laureātiem.

Vairāk informācijas par konkursu Facebook.

Video links pieejams šeit.

 

Pievienots 19/04/2018