Pārlekt uz galveno saturu

LLU un Jelgavas pilsētas dome noslēdz sadarbības memorandu ar AS "Rīgas Dzirnavnieku”

Attēla autors: No LLU arhīva

Par godu Latvijas simtgadei un Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Pārtikas tehnoloģijas fakultātes (PTF) 70 gadu jubilejas svinīgās sēdes laikā tika noslēgts turpmākās sadarbības memorands  starp universitāti, Jelgavas pilsētas domi, LLU Attīstības fondu un AS "Rīgas Dzirnavnieku". 

Memoranda mērķis ir veicināt stipru zinātnes, inovāciju un ražošanas tradīciju veidošanu Latvijā. 

"Turpmākā sadarbība paredz, ka uzņēmums apņemas iesaistīties topošos pārtikas tehnologus un agronomus izglītošanā par tehnoloģiskiem procesiem ražošanā, veicināt prakses  un darba vietas studentiem, kā arī tiks piešķirtas uzņēmuma stipendijas studentiem par to akadēmiskajiem sasniegumiem studijās,” informē AS „Rīgas Dzirnavnieks” direktore Anita Skudra.

Lai šī sadarbība būtu veiksmīga, universitāte veicinās studentu iesaistīšanos pētniecības projektos par graudaugiem, kā arī stiprināt graudkopības nozares tradīcijas Latvijā, kas balstītas uz topošo pārtikas tehnologu un agronomu izpratnes veicināšanu par ražošanas procesiem, kā arī sekmēt turpmāko sadarbību.

Savukārt Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš piebilst, ka atbalstīs uz izaugsmi vērstu akadēmiskās pilsētvides veidošanos.

Pievienots 21/04/2018