Pārlekt uz galveno saturu

15. LLU rektora Jura Skujāna grāmatas atvēršanas svētki

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) kā skaista tradīcija ir izveidota grāmatu sērija "JLA-LLA-LLU rektori", kur, aprakstot attiecīgā laika rektoru, tiek atspoguļota universitātes attīstība gan zinātniskā, gan studiju jomā, tādējādi 21. aprīlī LLU Vides un būvzinātņu fakultātes telpās brīvā un atraisītā gaisotnē noritēja kārtējās grāmatas “JLA-LLA-LLU rektori” Juris Skujāns atvēršanas svētki. Šādi ir izdotas jau 11 grāmatas, informē Arhitektūras un būvniecības katedras vadītāja Sandra Gusta. 

Grāmatu sastādīja prof. emeritus Ināra Melgalve, kura ir arī iepriekšējo grāmatu sastādītāja. Profesore savā ievadrunā novērtēja Jura Skujāna precīzās, punktuālās rakstura iezīmes gan rektora amatā, gan arī līdzdarbojoties grāmatas tapšanā.

Jaunās grāmatas atvēršanas svētkos piedalījās gandrīz visi līdzautori, kuri īsāku vai garāku laiku ir pavadījuši kopējā darbā ar Juri Skujānu. Piedalījās Leonīds Jēkabsons, Mārtiņš Straume, Leonīds Ribickis, Arvīds Barševskis, Baiba Rivža, Andris Veinbergs, Guntis Dūks un citi viesi, kā arī Jura Skujāna plašā ģimene, kuras atbalstu viņš jūt ikdienā.

"Ieraugot Skujānu, iestājas miers un stabilitāte,” tā par Juri Skujānu raksta viņa ilggadīga darba kolēģe Silvija Štrausa un tāds varētu būt arī novēlējums viņa turpmākiem darba un mūža gadiem LLU.

Profesoru Juri Skujānu ar grāmatas izdošanu sveica daudzi bijušie un esošie darba kolēģi, kā arī sadarbības partneri, doktoranti, korporācijas pārstāvji, draugi un ģimene.

VBF katedras pateicās par līdzšinējo labo sadarbību gan esot dekāna amatā, gan rektora amatā, kā arī īpaši atzīmēja profesora lomu gan būvniecības izglītības, gan zinātniskās darbības kvalitātes stiprināšanā, gan ainavu arhitektūras specialitātes izveidē LLU. Savukārt profesors Skujāns pateicās visiem, kuri iesaistījās grāmatas tapšanā ar savām atmiņām, stāstiem par rektora laiku un ne tikai. Katrs grāmatas līdzautors arī saņēma grāmatu ar katram veltītu īpašu ierakstu.

Pievienots 23/04/2018