Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! LLU VBF profesore Silvija Štrausa saņem balvu par būvniecības veicināšanu

Attēla autors: No LLU arhīva

22. maijā norisinājās konkursa-foruma "Sieviete arhitektūrā, būvniecībā, dizainā 2017” noslēguma pasākums, kur tika godinātas sievietes-līderes, kuras sniegušas ieguldījumu arhitektūras, dizaina un būvniecības procesos.

Nominācijā "Gada sieviete būvniecības veicinātāja 2017” balvu saņēma LLU Vides un būvzinātņu fakultātes asociētā profesore (Emeritus) Silvija Štrausa. Laureāte S. Štrausa 19 gadus vadījusi arī LLU VBF Arhitektūras un būvniecības katedru. Savukārt pašlaik profesore fakultātē jaunajiem speciālistiem vada noslēguma darbus, kā arī studiju kursus arhitektūrā un lauksaimniecības ēku projektēšanā. 

Konkursa-foruma mērķis ir sabiedrību iedvesmot ar veiksmes stāstiem, kuru autores ir aktīvas, radošas personības – sievietes–līderes, kuru enerģija un spēki tiek veltīti sabiedriski nozīmīgu notikumu veicināšanai arhitektūrā, būvniecībā un dizainā.

Jāpiebilst, ka Latvijā šis konkurss norisinājās otro reizi un tajā tika pieteiktas 46 aktīvas, enerģiskas, zinošas un sabiedrībā pazīstamas sievietes. 

Foto no mājaslapas www.db.lv.

Pievienots 25/05/2018