Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! LLU darbinieki saņem Jelgavas pilsētas augstāko apbalvojumu

Attēla autors: Jelgavas Vēstnesis

Jelgavas pilsētas domes apbalvojumu “Goda zīme” saņēma LLU Studentu kluba vadītāja Anita Prūse par ilggadēju un profesionālu darbību Studentu klubā, ieguldījumu kultūras vērtību saglabāšanā un Jelgavas vārda popularizēšanu. Savukārt Pārtikas tehnoloģijas fakultātes profesore, Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļas vadītāja Sandra Muižniece-Brasava ieguva Jelgavas pilsētas domes apbalvojumu “Goda raksts” par pārtikas speciālistu izglītošanu un aktīvu darbību Jelgavas pilsētas uzņēmējdarbības attīstībā.

Studentu kluba vadītāja Anita Prūse jau gandrīz četrdesmit gadus (kopš 1979. gada) strādā universitātes Studentu klubā un ir šīs struktūrvienības sirdsbalss un sava darba entuziaste.  Pēc Rīgas Kultūras darbinieku tehnikuma absolvēšanas 1976. gadā studijas turpināja režijas jomā Ļeningradas (šobrīd Sanktpēterburgas) Augstākās arodbiedrības kultūras institūtā, to absolvējot 1986. gadā. LLU Studentu klubs Anitas Prūses personā ir rūpējies, uzraudzījis, gādājis un attīstījis LLU amatierkolektīvu izaugsmi un sasniegumus, tādējādi spodrinot LLU vārdu gan Latvijā, gan ārpus tās robežām. “Lai mākslinieki varētu sevi pilnvērtīgi izpaust, Anita vienmēr nemanāmi rūpējusies par kolektīviem, sākot ar pašdarbnieku tērpiem, skatuves noformējumu, pasākumu scenārijiem, līdz pat sadzīviskām lietām – transporta nodrošinājumu, ēdināšanas un izmitināšanas jautājumiem,” Studentu kluba vadītāju raksturo LLU rektore Irina Pilvere. Pateicoties A. Prūses aktīvajam darbam, amatiermākslas kolektīviem ir bijusi iespēja viesoties Eiropā, Āzijā, Amerikā, kā arī ir iegūtas dažāda līmeņa starptautiskās godalgas un apbalvojumi.

“Anitas rosinātas, ir iedibinātas vairākas skaistas tradīcijas LLU neakadēmiskajā dzīvē: Jelgavas pils Ziemassvētku balle, Studentu folkfestivāls, ikgadējais Pavasara koncerts, Azemitologa svētki, Studentu dienas pasākumi un, protams, studentu svētki Gaudeamus, kā arī neskaitāmi studentu pašdarbības kolektīvu koncerti, sarīkojumi un 80. gados tik ļoti populārie fakultāšu kolektīvu konkursi. Visus šos gadus A. Prūse ir veidojusi, cēlusi un kopusi "tiltu" starp LLU un Jelgavas pilsētas kultūras dzīvi, gan palīdzot veidot Lieldienu pastaigas Jelgavas pils pagalmā un parkā, gan Stādu parādes pils parkā, tāpat atbalstot Jelgavas pilsētas svētku organizēšanu mūsu augstskolā,” par A. Prūsi stāsta LLU rektore Irina Pilvere.

A. Prūsei ir raksturīga neordināra domāšana, radošs gars, viņa ir vienmēr pulcējusi ap sevi visu gada gājuma studentus (arī absolventus) un Studējošo pašpārvalžu vadītājus, kuri viņas mudināti un iedvesmoti, veido LLU studentisko garu, lepnumu par savu Alma Mater, piederības sajūtu un vēlmi izdarīt, ko vairāk nekā ikdienas pienākums prasa. Kolēģi Anitu Prūsi raksturo: "Cilvēcīga attieksme, līdzjūtība, sapratne, prieks un patiesa aizraušanās it visā ko dara, ir pievienotā vērtība, ko Anita Prūse devusi LLU un Jelgavas pilsētas cilvēkiem. Prast citiem justies īpašiem – ir Anitas lielākais talants – un katru mirkli padarīt par svētkiem – ir viņas rūpīgā, pamatīgā darba rezultāts."

Sandra Muižniece-Brasava ir LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes absolvente, docētāja, mācību grāmatu autore, jaunās zinātnieku paaudzes audzinātāja, sekmīga doktorantu darbu vadītāja, iepakošanas jomas eksperte, profesore un aktīva jelgavniece. Lai gan Sandras Muižnieces-Brasavas dzimtā puse ir Latgale (Lizums), Jelgavas pilsēta kopš studiju laikiem ir kļuvusi par viņas otrajām mājām. Viņa ar savu piemēru aizrauj gan Jelgavas skolu jauniešus, gan pilsētas uzņēmējus, gan pašvaldības pārstāvjus, izglītojot tematiskajos semināros, lekcijās un dažādos pasākumos.

Kopš 2009. gada S. Muižniece-Brasava pilda LLU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses centra vadītājas pienākumus, aktīvi sadarbojas ar ražotājiem. Darba rezultātā tapuši neskaitāmi jauni pārtikas produkti, arī sausās uztura devas Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem. LLU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses centra darba rezultāti ir zināmi tālu pāri augstskolas un pilsētas robežām, tā ir laba reklāma ne tikai LLU, bet arī Jelgavai.

“Sandras Muižnieces-Brasavas profesionālā darba joma ir iepakošanas materiālu un inovatīvu tehnoloģiju ietekme uz pārtikas produktu kvalitātes izmaiņām to uzglabāšanas laikā, jaunu, videi draudzīgu pārtikas produktu iepakošanas materiālu izpēte. Viņa aktīvi piedalās zinātnisko projektu izpildē, popularizēdama zinātniskās atziņas, vienlaicīgi savu Alma Mater un Jelgavas pilsētu. Turklāt vairāk nekā desmit gadus viņa kā eksperte aktīvi darbojas Latvijas Iepakojuma asociācijā, vērtējot produktu iepakojumu, risinājumus un inovācijas šajā jomā,” kolēģi raksturo Pārtikas tehnoloģijas katedras vadītāja, profesore Inga Ciproviča. Profesores aktīvo darbību ir augstu novērtējusi arī Latvijas zinātniskā sabiedrība, viņa ir LLMZA īstenā locekle un LZA korespondētājlocekle.

Foto: Jelgavas Vēstnesis

 

 

Pievienots 25/05/2018